İngiliz ressamın Boğaz Köprüsü aşkı

Tüm hazırlıkları tamamlanan “boyama projesi”, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden izin çıkmasını bekliyor. Pamphilon, izin çıkarsa “dünyanın en uzun boyaması”nı gerçekleştirerek, Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek.

Yedi yıl önce bir Türk ile evlenerek İstanbul’a yerleşen ressam, kendi adına açtığı internet sitesi üzerinden de projeye destek topluyor. Ressam Pamphilon, www.nedpamphilon.com adlı sitede projeyle ilgili bilgi verirken, son aşamaya gelen izinler çıkar çıkmaz boyama işleme başlayacağını bildirdi. Ressam, köprünün altındaki 7 bölümden oluşan plaka sayesinde bu işin çok kolay olacağı görüşünde.

Hayalini gerçekleştirmek için birçok yerli ve yabancı firmadan sponsorluk desteği alan ressam, sitesinde büyük bir olasılıklı bu ayın sonunda boyama çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

GUINNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRECEK

30 bin metrekarelik Boğaziçi Köprüsü’nü 45 günde boyayacağını ifade eden ressam, 7 ayrı renge boyanması durumunda dünyanın her yerinden turistlerin İstanbul Boğazı’nı görmeye geleceğini savunuyor. Proje, gerçekleşirse dünyanın en uzun boyaması unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da girecek.

NE KAZANDIRACAK?

Her köprü için 10 yılda bir korozyon (boya çalışması) yapılması gerektiğini ve bu işlemin eylül ayında yapılacağını belirten ressam, projesi için en uygun ayın da ekim olduğunu kaydetti.

Ressam, projenin İstanbul’a coğrafi konum bilinirliği, tanıtım, imaj, iş çevrelerinin ilgisi, barışçı vizyon gibi birçok konuda katkı sağlayacağını ifade ediyor.


 

1094370cookie-checkİngiliz ressamın Boğaz Köprüsü aşkı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.