İngiliz soyguncu Fas’tan iade…

İngiliz yetkililer, şüphelilerden 28 yaşındaki Paul Allen’ın, Fas’tan İngiltere’ye iade edildiğini ve sorgusunun sürdüğünü söylediler.


Allen ile hem İngiliz hem de Fas vatandaşı olan diğer şüpheli Lee Murray, 2006 yılının şubat ayında yapılan soygundan birkaç ay sonra, başka suçlarla ilgili olarak tutuklanmıştı. Tutuklanmaların ardından İngiliz hükümeti, 2 zanlının kendilerine iade edilmesini istemişti.
 Securitas adlı güvenlik şirketinin Kent bölgesindeki deposuna, depo müdürü ve ailesini rehin alarak giren ve 53 milyon sterlini kamyona yükleyerek kaçan soygunculardan Stuart Royle, Jetmir Bucpapa, Roger Coutts, Lea Rusha ve Arnavut asıllı Emir Hysenaj’ın yakalanmasının ardından polisin düzenlediği operasyonlarda, çalınan paranın 21 milyon sterlinlik bölümü ele geçirilmişti. Yetkililer, kalan paranın yurtdışına kaçırıldığını tahmin ediyor.


İngiltere basını, kayıp milyonların bir bölümünün soyguna karıştığı belirlenen Sean Lupton adındaki kişi tarafından KKTC’ye kaçırıldığı olasılığı üzerinde durulduğunu, paranın bir bölümünün Fas’ta olabileceğini de savunmuştu.


İngiltere tarihinin en büyük soygununda, kasalardaki paranın 53 milyon sterlinlik bölümünü kamyona yükleyerek götüren soyguncular, kamyona sığdıramadıkları 153 milyon sterlini artlarında bırakmak zorunda kalmıştı. Çalınan paranın 30 milyon sterlinden fazlası ise hala bulunamadı.


FOTOĞRAF (Yalnızca imaj): İngiltere polisi soyguncuların peşinde…

809470cookie-checkİngiliz soyguncu Fas’tan iade…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.