İngilizce nasıl öğrenilmeli?

1.KORKMADAN  KONUŞUN:
Yeni bir dil öğrenmede, çoğu insanın karşılaştığı en büyük problem, kendilerine ait korkudur. Bazı şeyleri doğru bir şekilde söylemeyeceklerinden veya aptala benzeyeceklerinden  endişe ediyorlar.  Dolayısıyla, hiç konuşmuyorlar.  Bunu yapmayın. Herhangi bir şey öğrenmenin en hızlı yolu  onu yapmaktır. –onu doğru elde edene kadar tekrar  yine tekrar.  Herhangi bir şey gibi, İngilizce öğrenme  uygulama gerektirir. Küçük bir  korkunun ne istediğinizi elde etmekten sizi durdurmasına izin vermeyin.


2.TÜM KAYNAKLARINIZI KULLANIN:
Bir dil okulunda İngilizce öğrenseniz bile, bu, sınıf dışında öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez. Mümkün olduğu kadar çok farklı kaynaklar, yöntemler ve araçlar kullanmak, size daha hızlı öğrenmeyi sağlayacaktır. İngilizcenizi geliştirmeniz için bir çok farklı yollar vardır, dolayısıyla, kendinizi sadece bir veya ikisiyle sınırlamayınız. İnternet, hemen hemen her şey için acayip bir kaynaktır, ama, dil öğrenen için mükemmeldir.


3. KENDİNİZİ İNGİLİZCE İLE KUŞATIN:
İngilizce’yi  öğrenmenin kişisel değer ölçülerine bağlı olmayan en iyi yöntemi, onunla kendinizi kuşatmaktır. İngilizce notlar alın, odanıza İngilizce kitaplar koyun. Radyo istasyonlarından İngilizce dilini dinleyin. İngilizce haberler, filmler ve televizyon seyredin. Her fırsatta arkadaşlarınızla İngilizce konuşun. Etrafınızda ne kadar çok İngilizce materyaliniz olursa,  o kadar hızlı konuşacaksınız ve  muhtemelen daha fazla “İngilizce düşünme”’ye başlatacaktır.


4. MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK, ANA DİLİ İNGİLİZCE OLANLARI  DİNLEYİN:
İngilizce’yi öğretmeden önce ikinci dil olarak öğrenen bazı iyi İngilizce öğretmenleri vardır. Bununla beraber, bir çok iyi okulun İngilizce’yi ana dili olarak konuşanları, niçin işe aldıklarının  birkaç nedeni vardır. Nedenlerden biri,  ana dili İngilizce olanların konuşmalarındaki doğal bir akıcılığı, öğrencilerin  taklit etmeye  uğraşmasının iyi olacağıdır. ESL/EFL öğrencileri ne kadar kısa zamanda bu ritim veya akıcılığı elde edebilirse, onlara o kadar çok inandırıcı  ve rahat gelecektir.


5.İNGİLİZCE FİLMLER VE TELEVİZYON SEYREDİN:
Bu, sadece öğrenmenin eğlenceli bir yolu değil, aynı zamanda çok etkilidir. İngilizce filmler (özellikle İngilizce alt yazılı)  seyrederek, kelime bilginizi arttırabilirsiniz ve oyuncuların akıcı konuşmalarını duyarsınız. Haberleri dinlerseniz, farklı aksanları da duyabilirsiniz.


6.İNGİLİZCE MÜZİK DİNLEYİN:
Müzik, İngilizce öğrenmenin çok etkili bir metodu olabilir. Hakikaten, sık sık, anlamayı geliştiren bir yöntem olarak kullanılır. Bununla beraber İngilizce öğrenmenin en iyi yolu,  dinlediğiniz şarkıların liriklerini (sözlerini) elde etmek ve artist, şarkıyı söylerken onları okumaya çalışmaktır.  Birinin, birçok şarkının sözlerini bulabileceği birkaç iyi internet sitesi vardır. Bu yolla aynı anda dinlemenizin ve okumanızın pratiğini yapabilirsiniz. Ve eğer şarkı söylemeyi  seviyorsanız, güzel olacak.


7.MÜMKÜN OLDUĞU KADAR SIK ÇALIŞIN:
Sadece dilbilgisi ve kelime bilgisi gibi şeyleri çalışarak ve alıştırmalar yaparak, herhangi bir dil bilginizi gerçekten geliştirebilirsiniz.


8.ALIŞTIRMALAR YAPIN VE DENEMELER  YAPIN:
Birçok insan, alıştırma ve denemelerin çok eğlenceli olmadığını düşünür. Bununla beraber, alıştırmaları tamamlayarak ve denemeler yaparak İngilizce’nizi gerçekten ilerletebilirsiniz. Birçok alıştırma ve deneme yapmanın en iyi nedenlerinden biri, gelecekte alacağınız sonuçları karşılaştırmak için size bir ölçü vermeleridir.   Çoğu kez, bu, dün yaptığınız  bir denemedeki skorunuzu  bir ay veya altı ay önce aldığınızla karşılaştırarak  ne kadar öğrendiğinizin farkına varmaktır. Kendinizi hiçbir zaman denemezseniz, ne kadar ilerlediğinizi asla öğrenmeyeceksiniz.  Bu sitedeki (world-english) bir çok alıştırma ve testin bazılarını yapmaya başlayın, ve birkaç gün sonra ne öğrendiğinizi görmek için geri dönün. Bunu sürekli yapın ve gerçekten İngilizceyle birkaç ilerleme yapacaksınız.


9.KENDİNİZİ KAYDEDİN:
Denemelere benzer şekilde, hiç kimse kendi sesini banttan duymaktan hoşlanmaz, ama, ara sıra bantlarınızı karşılaştırmak iyidir. Yapacağınız ilerlemeden o kadar çok  etkilenebileceksiniz ki, sesinizin sesine o kadar çok aldırış etmeyebilirsiniz.


10.İNGİLİZCE DİNLEYİN:
Bununla şunu demek istiyoruz: Telefonla konuşun veya radyo kanallarını, ingilizce olan sesli kitapları veya CD’leri dinleyin. Bu televizyon veya film seyretmekten farklıdır. Çünkü size konuşan kişiyi  görmeyebilirsiniz. İngilizce öğrenen birçok kişi, en zor şeylerden birinin telefonla konuşmak olduğunu söylüyorlar ve İngilizce’yi ilerletmenin en iyi yolu pratik  yapmaktır.


11.SON OLARAK:
İyi eğlenceler !



__________


* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim UYGUN tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.
Sitesi: http://www.pekiyi.150m.com   Emaili: [email protected]


 

686730cookie-checkİngilizce nasıl öğrenilmeli?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.