İngilizlere 2. büyük ‘terör’ saldırısı

Gazeteler İngiltere’deki resmi kaynaklara dayanarak saldırıda ölen İngiliz vatandaşı sayısının 30’u bulabileceğini belirtiyorlar.

Independent, Tunuslu yetkilileri açıklamalarına dayanarak ana sayfasından, “Tunuslu katil yalnız başına hareket etmemiş olabilir” manşetini atıyor.

Times, “bu saldırının tarihte, Londra’da 2005 yılında gerçekleştirilen ve 52 kişinin öldüğü bombalı saldırılardan sonra İngiliz vatandaşlarına yönelik olarak yapılmış en büyük terörist saldırı” olduğunu yazıyor.

Guardian’ın manşetinde de Tunus’taki saldırı var. Gazete sayfalarında hem saldırıya şahit olanların ve yaralıların tanıklıklarına yer veriyor hem de saldırgana dair bilgiler aktarıyor.

Guardian, saldırgan Seyfeddin Rezgui’nin bir dans videosundan alınmış fotoğrafları kullandığı haberde “Rezgui’nin radikalleşmeden önce break dans yaptığını” yazıyor.

Times: İngiltere’de saldırı alarmı

Times’ın manşetinde cihatçı grupların saldırı gerçekleştirme ihtimaline karşı İngiltere’de güvenlik önlemlerinin artırıldığında dair bir haber var. Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:

“İngiltere’ye kaçak olarak hafif makineli tüfeklerin getirilmesi, Tunus’taki benzer bir saldırının İngiltere’de de yapılmasına dair endişeleri artırdı. İngiltere’deki Ulusal Güvenlik Ajansı (NCA), Çek yapımı makineli tüfek Akrepler’in ülkeye sokulduğu ve çetelere satılmasının artan tehdide neden olduğu uyarısını yaptı.”

Habere göre NCA, “çeteler ve cihatçılar arasında ateşli silahların alım satımını da kapsayacak şekilde ilişki tespit etti.” Times, bu nedenle İngiltere’de güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtiyor.

1456560cookie-checkİngilizlere 2. büyük ‘terör’ saldırısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.