İngilizlerin korkusu: Mortgage

Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, gelecek korkusu yaşayan bu kişilerin dörtte birinin ise sorunu aşmak için hiçbir önlem almayı denemediklerini ortaya koydu.


FSA’nın, piyasadaki güçlükler ve korkuların büyük bir krize dönüşmemesi, ev sahiplerini, finansal güçlüklerini aşabilmeleri için bilgilendirmek adına bir kılavuz hazırladığı ve 2 milyon sterlinlik bir kampanya yaparak kamuoyunu bilinçlendirmeye hazırlandığı bildirildi.


Özellikle sabit faiz oranıyla tutsat borçlarını ödeme dönemlerinin sonuna gelen kişilerin bu kılavuzlardan yararlanması gerektiğini belirten FSA yetkilileri, “ekonomik şartlar giderek ağırlaşıyor. Bu da aile bütçeleri üzerine müthiş bir baskı yapıyor. Bu baskıların en büyük etkisi de tutsat ödemelerinde kendisini gösteriyor” dedi.


Geçen ay da Mortgage Sağlayıcıları Konseyi (CML), 2007 yılında borçları ödenemediği için ipoteği elinde tutan bankalara dönen ev oranının bir önceki yıla göre yüzde 21 oranında arttığı ve 27,100’e yükseldiğini açıklamıştı. Bunun 1999 yılından bu yana yaşanan en yüksek oran olduğuna işaret eden yetkililer, aynı dönemde tutsat ödemelerinde aksamalar meydana gelen ev sahiplerinin oranının da yüzde 8.6 artış gösterdiğini hatırlattı.


Uzmanlar, tutsat ödemelerini yerine getirmekte zorlanan kişilerden, paniğe kapılmadan hemen borçlu oldukları kuruma ya da bağımsız bir borç danışmanına başvurmaları tavsiyesinde de bulunuyor.

810430cookie-checkİngilizlerin korkusu: Mortgage

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.