‘İngiltere ABD’den tokat yedi’

İngiltere Başbakanı David Cameron, büyük darbe aldığı kararın ardından, ‘ABD Başkanı Barack Obama’dan özür dilemesine gerek olmadığını’ söylemişti.

Washington Post gazetesi, “Amerikalı yetkililerin Suriye konusunda güçlü söylemi, operasyonun yaklaştığının habercisi” manşetini kullandı.

Gazete, harekata hazırlanan ABD’nin Ortadoğu’da destek bulmakta zorlandığını yazdı.

Krizin başından beri Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapan Suudi Arabistan ve Katar’ın bile kendi kamuoylarının tepkisinden çekinerek sessiz kaldıkları belirtildi.

Washington Post, ABD’nin bölgedeki müttefiklerinin hava harekatının istenilen etkiyi yaratacağı konusunda şüpheleri bulunduğunu da vurguladı.

New York Times gazetesi de diplomat ve uzmanlara dayanarak, harekatın riskleri konusunda yeterince hazırlık yapılmadığını yazdı.

Haberde, Suriye operasyonu nedeniyle bölgede Amerikan karşıtlığının artabileceği ve Suriye’deki çatışmaların tüm bölgeye yayılabileceği değerlendirmesine yer verildi.

‘İNGİLTERE’NİN YERİNE FRANSA’
İngiliz Guardian gazetesi, kimyasal saldırıyı Beşşar Esad rejiminin düzenlediğine dair deliller sunan ABD’nin, artık Suriye’ye harekat başlatmaya hazırlandığını yazdı.

Gazete, harekatta İngiltere’nin yerini Fransa’nın alacağını vurguladı.

Daily Telegraph gazetesi de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Fransa’yı ülkesinin en eski müttefiği olarak niteleyerek İngiltere’nin suratına tokat attığı yorumunda bulundu.

Gazeteye göre Suriye harekatı konusunda parlamentoda küçük düşürücü bir yenilgi alan İngiltere Başbakanı David Cameron ise bunun faturasını kabineye kesme hazırlığında. Kabinede en az 5 bakan değiştirilecek.

Independent gazetesi de parlamentodan çıkan ret kararının ardından İngiltere’nin uluslararası itibarının zarar gördüğü görüşüne yer verdi.

848930cookie-check‘İngiltere ABD’den tokat yedi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.