İngiltere de B&B bankasını kurtardı

İngiliz Hazinesi ayrıca, B&B'nin, tasarruf mevduatı hesabı ile şubelerinin İsyanyol bankası Santander'e satılışını kolaylaştırmak için 33 milyar dolarlık harcama yapacağı kaydedildi.


Hazine, B&B'nin 44 milyar dolarlık tasarruf mevduatı hesabı ile 200 şubesini satmasının ardından, grubun geri kalan kısmını da devletleştireceği kaydedildi.


İNGİLTERE BASINININ YORUMU


İngiltere'nin belli başlı ciddi ulusal basını B&B'ye el konulmasını şöyle yorumladı:


The Guardian: Yeni bir gün, yeni bir kurtarma… İngiltere hükümeti Bradford and Bingley'i kamulaştırmak üzere" diyen gazete, bu bankanın kısa bir süre önce başlattığı reklam kampanyasında kullanılan ve gülümseyen bir kadın ile "Çözümlendi. Halledildi. Bitti. Maliye Bakanı Alistair Darling, Londra ve Washington'da yoğun geçen bir hafta sonunun ardından Bradford and Bingley'nin 200 şubesi ve 22 milyar sterlinlik mevduat varlığını devretmek için bir alıcı bulunacağından emin, ancak bakan, bankanın sorunlu emlak kredilerini kamulaştırmaya karar vermek zorunda kaldı.


The Times: Bradford and Bingley bankasının kamulaştırılmasının İngiliz vergi mükelleflerine milyarlarca sterline mal olabilir.
The Daily Telegraph: İngiltere'nin 150 milyar sterlinlik sorunlu bankasıydı. Maliye Bakanı Alistair Darling'in, Bradford and Bingley'yi kamulaştırması vergi mükelleflerinin yükünü ağırlaştırıyor. Mükellefler, bugünkü kamulaştırma sonrası, sorunlu olma potansiyeli taşıyan ve 150 milyar sterlini aşan bir alacak yapısının yükünü sırtlanacak.


The Financial Times: Cumartesi günü İngiliz hükümeti Bradford and Bingley'nin 22 milyar sterlinlik tasarruf mevduatı tabanı ve 200 şubesi ile bankanın genel merkezini ve emlak kredilerinin yönetiminin devralınmasını içeren bir teklif çağrısı yapmıştı. Şu anda Abbey bankasının sahibi olan İspanyol Santander Bankası ve bir diğer potansiyel alıcı ile pazarlıklar sürüyor. Hükümet şimdi Bradford and Bingley'nin, aralarında kiralama amaçlı riskli satın almaların ve beyana dayalı kredilerin da yer aldığı 42 milyar sterlinlik emlak kredilerini kamulaştırmayı umuyor.

815650cookie-checkİngiltere de B&B bankasını kurtardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.