İngiltere göçmen vergisi alacak

Göçmen sayısındaki hızlı artışla kalitesi giderek düşen eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla hazırlanan planın, belediyelerin merkezi hükümete yaptıkları kaynak baskısı sonucu ortaya çıktığı belirtildi.


Devlete daha fazla mali yük olacağı düşünülen, örneğin sağlık hizmetlerinden daha çok yararlanacağı varsayılan yaşlı göçmenlerin daha yüksek vergi ödemesinin öngörüldüğü planda, hastanelere fazla işi düşmeyecek ya da okutacak çocuğu olmayan gençlerin vergi oranlarının daha düşük tutulacağı ifade edildi.


Uzmanlar, söz konusu verginin vize ücretinin yüzde 10’u civarında olacağını ve bunun da eğitim ve sağlık hizmetlerine ek yatırım yapılmasını sağlayacak fon oluşturmaya yetmeyeceğini savunuyor. 6 aylık vize ücretinin 200 sterlin olduğunu, göç vergisinin de 20 sterlin civarında olabileceğini belirten uzmanlar, başka yollar bulunması gerektiğini kaydediyor.


Hükümetin ise bu yolla yılda 15 milyon sterlin ek gelir yaratılmasını planladığı belirtiliyor. Belediyelerin eğitim ve sağlık ihtiyaçları için talep ettikleri kaynağın ise yılda en az 250 milyon sterlin olduğu ifade ediliyor.


AÇIK GAZETE: Tam tersi İngiltere, göçmenlerin geldiği ülkeye para ödemesi gerekir. Doğumdan yetiştinlik dönemine kadar bir insanın bir ülkeye sağlıktan eğitime bütün masrafları hesaplanmalı ve “hazır işgücünün maliyeti” adı altında ödenti yapılmalı…

810070cookie-checkİngiltere göçmen vergisi alacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.