İngiltere kadın haklarında sınıfta kaldı

Hükümetin özellikle göçmen kadınları yeterince koruma altına almadığının vurgulandığı raporda göçmenlik yasalarındaki katı kuralların göçmen kadınları oldukça zor şartlara ittiğine dikkat çekildi.
 
Göçmen kadınların sağlık, eğitim ve iş imkanlarından yeterince yararlanamadıklarının vurgulandığı raporda, hükümet, kadınlara yönelik hizmetler veren organizasyonlara yeterli maddi yardımda bulunmadığı yönünde de eleştirilere maruz kaldı.
 
Hükümetin yasa dışı göçmenlikle mücade ederken ülkeye yasal yollarla gelen göçmen kadınları mağdur edecek yasalara yöneldiğinin belirtildiği raporda şöyle denildi: 'Örneğin İngiltere'ye evlilik yoluyla gelecek olan bayanlara İngilizce bilme zorunluluğu getirilmesi insan haklarına aykırı bir konu. İngiltere'de yaşayan bir erkekle hayatını birleştirmeye karar veren bir kadının nasıl bir anda İngilizce öğrenmesini bekleyebilirsiniz. Kaldı ki kadının bulunduğu ülke ya da şehirde İngilizce kursu olup olmadığı bile ayrı bir tartışma konusu.'
 
Öte yandan hükümetin oluşturduğu 'zorla evliliğe hayır' ve 'eşitlik' komisyonlarının da olumlu gelişmeler olduğunun belirtildiği raporda tüm bu olumlu çalışmalara rağmen ülkedeki kadın haklarının yeterince korunamadığın altı çizildi. (Londra Gazete – Ramis Çizer)

815010cookie-checkİngiltere kadın haklarında sınıfta kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.