İngiltere Northern Rock’ı devletleştirildi

Emlâk kredi bankası Northern Rock’ın devletleştirileceğinin açıklanmasıyla ilgili olarak The Times gazetesi başyazısında şu yorumda bulundu:


“Hükümetin önünde üç seçenek vardı: İçlerinden en az kötü olanını, en kötü yolla seçtiler. Devletleştirme geçici bir önlem olarak görülüyor. Ama Northern Rock birkaç yıl değilse de, en azından birkaç ay devletin elinde kalacak gibi. Hükümet için bariz bir çıkış yolu yok. Bankanın yakın bir tarihte satışı ya da flotasyonu da söz konusu olmayacaktır.”


The Financial Times yazarı Martin Wolf da, devletleştirmenin hükümetin önündeki tek seçenek olduğunu savundu. Gazetenin değerlendirmesi şöyle:


“Bu karar aylar önce, bankanın ancak kamu sektöründen alınacak cömert garantilerle ayakta kalabileceğinin, ‘özel sektör çözümü’nün sadece bir seraptan ibaret olduğunun anlaşılmasının hemen ardından alınmalıydı. Hükümet gecikmeli de olsa, nihayet bunu idrak etti. Northern Rock devletleştirilmeli ve ardından emlâk piyasasına kapatılmalıdır. Bu üzücü hikâye için en iyi son ancak bu olabilir.”


Northern Rock’un 6.500 çalışanı bulunuyor. Yarım milyar sterlin değerinde hissesi bulunan yatırımcılar bankanın geleceği ile ilgili belirsizliğin sona ermesiyle derin bir soluk aldı…

810060cookie-checkİngiltere Northern Rock’ı devletleştirildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.