İngiltere’de 100’den fazla ilaca yasak!

Sağlık Bakanlığı, bazı ülkelerde toplatılmasına karar verilen soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının Bakanlık bünyesindeki Bilimsel İlaç Güvenliği Kurulu’nda görüşüldüğünü, bunların 2 yaş altı çocuklarda kullanımının uygun bulunmadığı hususundaki bilimsel sonuçların ilgili kurum ve kuruluşlara iletildiğini bildirdi.


Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan “Soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının toplatılması” haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.


Açıklamada şöyle denildi: “Bahse konu ilaçlar, Bakanlığımız bünyesindeki Bilimsel İlaç Güvenliği Kurulu’nda 12 Ocak 2008 tarihinde görüşülmüş, 2 yaş altı çocuklarda kullanımının uygun bulunmadığı hususundaki bilimsel sonuçlar, ilgili kurum ve kuruluşlara yine aynı tarihte bildirilmiştir.” Açıklamada, konuyla ilgili bilimsel çalışmaların dünya ile eş zamanlı olarak Bilimsel İlaç Güvenliği Kurulu’nda sürdürüldüğü de belirtildi.


CALPOL’DE ZARARLI ETKEN MADDESİ YOK


GlaxoSmithKline İlaçları’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İçerisinde  Calpol’ün de yer aldığı 117 adet ilacın İngiltere’de 2 yaşından küçük çocuklarda yasaklandığına” dair haberler yayınlandığı hatırlatıldı.


Söz konusu haberlerde, 2 yaş altındaki bebeklere ateş düşürücü olarak parasetamol etken maddesini içeren ürünlerin kullanılmasının önerildiğine işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


“Türkiye’de 1991 yılından beri Sağlık Bakanlığı onayı ile kullanılan ’Calpol’, ’Calpol 6 Plus’, ’Calpol tablet’in etken maddesi parasetamoldür ve kesinlikle haberlerde bahsi geçen etken maddeleri içermemektedir. 1800’lü yıllarda Avrupa’da keşfedilen parasetamolün güvenilirliği ve etkinliği gerçekleştirilen birçok klinik çalışmayla da kanıtlanmıştır. Parasetamol içeren Calpol, Avrupa’da, uzun yıllardır pek çok ülkede, 1991 yılından itibaren de Türkiye’de milyonlarca çocukta güvenle kullanılmaktadır.”


 


 

811400cookie-checkİngiltere’de 100’den fazla ilaca yasak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.