İngiltere’de akıl hastaları firar etti

BBC Radyo 4, İngiliz Sağlık Servisi NHS’e bağlı pisikiyatri kliniklerinde tedavi gören aralarında tecavüz ve cinayet mahkumlarınında bulunduğu 100’den fazla hastanın firar ettiğini duyurdu. 


Psikiyatri kliniklerindeki yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle her yıl onlarca psikiyatri hastasının kaçtığını vurgulayan BBC Radyo 4, psikiyatri kliniklerinden  firar eden hasta sayısının, hapishanelerden firar eden mahkum sayısından 28 kat daha fazla olduğunu belirtti.


Radyo, 14 yaşındaki bir kız öğrenciye  tecavüz eden ve 6 aylık kardeşini bıçaklayarak öldüren Darren Harkin adlı mahkumun, psikiyatri kliniğindeki tedavisi sırasında firar etmesinin ardından konuyla ilgili araştırmanın başlatıldığını ve bu araştırma neticesinde diğer firarlarında ortaya çıktığını ekledi. 


RAKAMLAR ÜRKÜTÜCÜ


Radyo 4’ün verdiği rakamları “korkunç” olarak nitelendiren eski Hapishane Müfettişi Sir David Ramsbotham, radyonun vediği rakamların ‘ürkütücü’ olduğunu fakat kendisini şaşırtmadığını söyledi. Psikiyatri kliniklerinin hapishane içerisinde yer alması gerektiğinin altını çizen Ramsbotham, NHS’in pisikiyatri kliniklerindeki güvenlik açığına dikkat çekti.
Alpaslan Düven
Londra

815070cookie-checkİngiltere’de akıl hastaları firar etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.