İngiltere’de artık kamu vicdanı sızlamayacak

Daha önce de yargının toplumun ahlak bekcisi olmayacağı belirtilerek, toplumu oluşturan farklı kültürlerin kendi ahlak değerlerinin objektiv ve evrensel değerlere sahip çıkması gereken yargılamada artık etkili olamayacağı gerektiği açıklanmıştı.

Son değişiklikle de yüzlerce suç mağduru, mahkemelerin delil yetersizliği nedeniyle suçlulara ceza vermediği kararlarına karşı çıkabilecek.

Yakınlarını kaybedenler de dahil olmak üzere tüm suç mağdurları gelecekte, ceza verilmeyen bir mahkemeye yeniden bakılmasını sorabilecek. Seks suçları, hırsızlık, dolandırıcılık ile tacizden cinayete kadar kişiye yönelik suçlar Kraliyet Savcıları Hizmeti (CPS) tarafından alınan ve mağdurlar tarafından itiraz edilen kararların yüzde 70’ini oluşturuyor. Rakamlar, mahkemelere karşı çıkma hakkını kullananlara dair ilk verileri sunma özelliği taşıyor.

Rakamlar ayrıca yıl boyunca suç mağdurlarının gözden geçirilmesini istediği bin 500 karar olacağı anlamına geliyor. Bu da savcı ve mahkemelerin delil ve işlendiği iddia edilen suça yeniden bakması anlamına gelecek.Gölge “Attorney-General” (Hükümete adli konularda danışmanlık veren en yetkili kişi) Emily Thornberry de yasanın adli sistemi güçlendireceğini belirterek bağımsız bir kamu yargı sisteminin herkesin çıkarına olduğunu belirtti.

Keir Starner de daha önceki direktörlük görevinden ayrılmadan önce yargı sisteminde verilen kararların nadiren bozulduğunu, çünkü genellikle nihai ve güvenilir olduğunu söyledi. Starner, bu yaklaşımın güveni artırmak için alındığını ancak yargıya karşı kamu güvenine ciddi darbeler vurabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Mağdur hakları İncelemesi (VRR) olarak isimlendirilen politika, Kamu Savcıları Direktörü tarafından Wed 3, 2013’te başlatılmıştı.

Tüm suç mağdurları artık CPS’in dosyasına yeniden bakmasını isteyebilecek. Kurum, şikayetler için bağımsız bir değerlendirme uzmanı atadı. Bu işe getirilen Stephen Shaw 1999-2010 yılları arasında Cezaevileri ve Denetimli Serbestlik Ombsudmanı olarak görev yaptı. Shaw, bağımsız bakışın halka şikayetlerinin olması gerektiği gibi incelendiği konusunda güven vereceğini savundu.

850270cookie-checkİngiltere’de artık kamu vicdanı sızlamayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.