İngiltere’de ayrılıkçılık rüzgarları

ICM araştırma kuruluşunun yaptırdığı ankete göre, giderek daha milliyetçi çizgiye kayan İngiliz halkının yüzde 68’i, Avam Kamarası’nın sadece İngiliz milletvekillerinden oluşmasını, İskoçya’dan İngiliz parlamentosuna milletvekili gönderilmemesini istiyor.


Şu anda İskoçya’nın İskoç millekvekillerinden oluşan bir bölge parlamentosu var ancak Londra’daki Avam Kamarası’nda da İskoç milletvekilleri yer alıyor.


İskoçların da yüzde 58’i, hem İngiltere’nin hem de İskoçya’nın kendi parlamentolarına sahip olmaları gerektiğini savunuyor.


Sunday Telegraph’ta yayınlanan ankete göre, İngilizlerin yüzde 60’ı, İngiltere bütçesinden İskoçya’ya yapılan harcamaları adaletsiz bulurken, sadece yüzde 28’i harcamaların yerinde olduğunu düşünüyor.


İskoçların da yüzde 36’sı sistemin adaletsiz olduğu görüşüne katılıyor.


Diğer taraftan gazetedeki anketin sonuçları İngiliz ve İskoçların ayrılma isteğine ters doğrultuda, milli kimliklerini hala Birleşik Krallık vatandaşı olarak tanımladığını gösteriyor.


İngilizlerin yüzde 16’sı kendisini, English yani Türkçesiyle İngiliz olarak tanımlarken, geri kalanı kendisinden British yani Birleşik Krallık vatandaşı diye söz ediyor.


İskoçların ise yüzde 26’sı kendisinden Scottish yani İskoç diye söz ediyor, kalanı ise yine British yani Birleşik Krallık vatandaşı olarak tanımlıyor.


 

796770cookie-checkİngiltere’de ayrılıkçılık rüzgarları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.