İngiltere’de ‘Depoları doldurun’ paniği

Times mesajı, yakıt krizinin hükümet tarafından yaratıldığı… Daily Telegraph “Yakıt rezaletinde panik büyürken bakanlar suçlanıyor,” diyor. Guardian ise, petrol pompaları boşalırken hükümet içinde herkes birbirini suçluyor” diye yazdı.

Independent gazetesi, benzin istasyonları önünde oluşan kuyruk ve paniği kontrol altına almak için polisin harekete geçtiğini öne çıkardı.

Kriz, bir bakanlık yetkilisinin sürücülere garajlarında bir reçel kavanozu kadar da olsa petrol depolamalarını tavsiye etmesi üzerine başlamıştı.

İngiltere’de yakıt paniği devam ediyor

Enerji Bakanı Ed Davey ise dün, “İnsanlar mantıklı olanı yapmalı, depolarının yarısını doldurmak yerine, tamamını doldurmalı” demişti.

Daily Telegraph gazetesi, benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşması ile büyüyen krizin, yakıt tankeri sürücülerinin en azından 11 gün içinde greve gitme gibi bir ihtimalleri bulunmaması ve grev yapılacağının yedi gün öncesinden bildirilecek olmasına rağmen başladığını belirtiyor.

Yakıt krizini, hafta içinde hükümet cephesinde ortaya çıkan başka sorunlarla birlikte ele alan Times yazarı Roland Watson, son iki hafta içinde iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin üst yönetiminin yönünü kaybetmiş olduğu görüşünde.

Times yazarı, kesinti bütçesinin açıklanmasının ve iktidar partisine bağış karşılığında Başbakan David Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne’la görüşme hakkı elde edildiği iddiaları üzerine patlak veren skandalın ardından hükümetin kendi kendisine çıkardığı yakıt krizinin, güven sarsıcı olduğunu belirtiyor.

“Yakıt krizi bütçeyi ve bağış skandalını unutturuyor”

Yazara göre, bu krizler Başbakan Cameron’ın ağır kesinti paketini hayatta tutabilmesini sağlayan politik kıvraklığına da gölge düşürüyor.

Ancak Daily Telegraph’ın duyurduğu İşçi Partisi açıklamasına göre, Başbakan Cameron, yakıt krizi sayesinde bütçenin ve bağış skandalının yarattığı havayı dağıtabilmeyi umuyor.

Guardian yazarı Joe Moran ise, sürücülerin hükümetten gelen yersiz bir açıklama ile istasyonlarda uzun kuyruklar oluşturmalarının arkasında, 2000 yılı Eylül ayında yakıt tankeri sürücülerinin grevi üzerine başlayan krizin hafızalardaki yerinin taze olmasının yer aldığını söylüyor.

841970cookie-checkİngiltere’de ‘Depoları doldurun’ paniği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.