İngiltere’de kredi kartı krizi

“Egg” kart kullanıcısı 160,000 kişi önümüzdeki birkaç gün içinde kendilerine gönderilecek mektupla uyarılacak ve kartların 35 gün içinde bloke edileceğinden haberdar edilecek.


İngiltere’nin bankacılık tarihinde ilk kez böyle bir adımın atıldığı, ancak bunun son olmayacağı, pek çok diğer bankanın da, dünyayı etkisi altına alan kredi krizi yüzünden atılan bu adımı takip edeceği öne sürüldü.


Daily Mail gazetesi, “gerçekten diğer bankalar da borçları kontrol dışına çıkan müşterilerinin kartlarını bloke ederse, bu piyasadaki alış-verişin hızını da düşürecek, piyasada durgunluğa yol açabilecektir. Çünkü İngiltere’de kredi kartı kullanımı (biriktireceğine harca) şeklinde felsefenin yayılmasına yol açmıştı. Kartların sayısının azalması, bu felsefe sahiplerinin de piyasadan çekilmesi anlamına gelecek” yorumunda bulundu.


Gazete ülkede pek çok yetişkinin, aslında mali durumlarının hiçbir şekilde elvermediği lüks harcamaları yapmak için kredi kartlarına yüklendiklerine de dikkat çekti.


“Egg” kredi kartından yapılan açıklamada ise alınan kararın 2 milyon kredi kartı müşterisinin sadece yüzde 7’sini etkileyeceğini, bu kredi kartı sahiplerinin, kabul edilebilirin üzerinde riske sahip olmalarının kararda etkili olduğu bildirildi. Bunun söz konusu kişilerin her ay limitlerinin üzerinde harcama yaparak asgari ödeme yaptıkları anlamına geliyor.

809520cookie-checkİngiltere’de kredi kartı krizi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.