İngiltere’de Müslüman öğrenciler için önlem

Eğitim Bakan Yardımcısı Jim Knight’ın düzenlediği bir konferans sırasında okul yöneticileri ve öğretmenleri, öğrencilerin Müslüman arkadaşlarına internet üzerinden ve cep telefonuyla taciz edici mesajlar göndermemeleri yönünde uyaracağı ifade edildi.


Kinght’ın bu çerçevede okul yönetimlerinden, öğrencilerin cep telefonu taşımalarının yasaklanmasını isteyebileceği belirtiliyor.


Öğretmenler Sendikası (NASUWT) tarafından yapılan bir açıklamada da, başta hükümet olmak üzere, herkesin bu tür ırkçı yaklaşımları engellemek için üzerine düşeni yapması gerektiği belirtildi.


Sendika Genel Sekreteri Chris Keates, “Her gün Müslüman çocukların okullarda fiziksel ve ruhsal saldırılara hedef edildiklerini duyuyoruz. Bu tacizler bazen gençleri hayattan bezdirecek noktalara gelebiliyor ve etkileri bir ömür boyu sürebiliyor, hayatları çökertiyor” dedi.


Bu tür yaklaşımların asla affedilmemesi gerektiğini kaydeden Keates, geçen Mart ayında bütün okullara gönderilen bir genelgede inanca dayalı taciz ve saldırıların engellenmesinin istendiğini, ancak düzelme olmadığını hatırlattı.

796400cookie-checkİngiltere’de Müslüman öğrenciler için önlem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.