‘İngiltere’de sığınma sistemi utanç verici’

Eski bir üst düzey yargıcın başkanlığını yaptığı komisyonun hazırladığı raporda, sığınmacıların bir bölümüne ihtiyaç duydukları korumanın sağlanamadığına ve ülkesine geri dönmesi gerekenlerin de gönderilemediğine dikkat çekildi.


Raporda, yakın zamanda sistemde yapılan reformlardan ise övgüyle söz edildi.


Raporda, bu reformlara rağmen sistemde hakim olan “güvensizliğin” sığınma başvurularını inceleyen yetkililerin adaletsiz ve yanlış kararlar almasına yol açtığı belirtildi.


Bir yıllık bir çalışmanın sonucunda hazırlanan ve eski içişleri bakanları, sığınmacıler ve ilgili birim çalışanlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda hazırlandığı belirtilen raporda ayrıca, görevlilerin sığınmacıları ülkelerine dönmeye zorlamak için savunulması imkansız tehditlerde bile bulundukları kaydedildi.


sığınmacılerin büyük yoksulluğa mahkum edildiklerine de dikkat çekilen raporu hazırlayan komisyonun başkan yardımcısı eski yargıç John Waite, “Bu araştırma sırasında sığınmacılerin yaşadıkları kötü şartlar ve yoksulluğun seviyesine tanık olduk” dedi.


İstatistiklere göre, 2007 yılında İngiltere’ye sığınma başvurusunda bulunanların sayısı 14 yılın en düşük seviyesine (23 bin 430) düştü. 


FOTOĞRAF: İngiltere’de ‘sığınmacı gözetim evlerine hayır’ pankartı taşıyan protestocular… Bu gözetim evleri işkence yuvalarına dönüştü. Ne yazık ki kötü şartlara dayanamayıp intihar eden bazı sığınmacılara da tanık olundu…

811230cookie-check‘İngiltere’de sığınma sistemi utanç verici’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.