İngiltere’de telekulak skandalı büyüyor

The Times gazetesi bir başka cezaevinde bu kez bir avukatın müvekilliyle yaptığı görüşme yine polis tarafından kayda alındığını öne sürdü.


The Times’ın görüştüğü avukatlar ve güvenlik uzmanları, son olayın tutuklu ve hükümlülerin görüşmelerinin kaydedilmesinin yaygın bir uygulama olduğu şüphesini doğruladığı görüşünü savundu.


Habere göre, avukatın müvekiliyle görüşmesinin dinlenip kaydedilmesi, savunma hakkının ihlal edilmesi anlamına geliyor ve bazı hukukçulara göre açılan davaların düşmesine de yol açabilir.


MİLLETVEKİLİ DİNLENMİŞTİ


İşçi Partili milletvekili Sadık Han’ın, seçim bölgesinden bir tutuklu olan Babar Ahmed’le yaptığı görüşmenin dinlenmesine ilişkin iddialar hakkında hükümet soruşturma başlattı.


The Guardian gazetesinde yer alan haber ise, görüşmelerin Londra Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şubesinin istemi üzerine dinlendiğine işaret ediyor. Görüşmenin içeriği şöyle:


“Babar Ahmed’in avukatı, görüşmede müvekkilinin gözaltına alındığı sırada kendisine kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle polis hakkında dava açma planının tartışıldığını aktardı. 2003 yılının Aralık ayında gözaltına alınan Babar Ahmed, altı gün sonra serbest bırakılmış, ancak kendisine kötü davranıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Polisin kendisini tekmelediğini ve yumrukladığını öne süren Ahmed, bir polisin kendisine ‘Tanrın nerede şimdi’ diye sorduğunu da aktarıyor. Babar Ahmed, Çeçenistan ve Afganistan’daki, gazetenin ifadesiyle teröristler için internet siteleri hazırladığı gerekçesiyle 2004 yılında bu kez Amerika Birleşik Devletleri’nin iade istemi üzerine ikinci kez tutuklanmıştı, halen cezaevinde.”

809610cookie-checkİngiltere’de telekulak skandalı büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.