İngiltere’de yılda 17 bin namus kurbanı

İngiliz hükümeti, namus cinayetlerinin önlenmesine ilişkin yeni önlemler planlarken, polis yetkilileri ise ortaya çıkan rakamın buz dağının sadece görünen bölümü olduğunu, gerçekte namus adına yapılan cezalandırmaların daha fazla olduğunu açıkladı.


Polis yetkilileri, zorla evlilikler, kaçırılma, ailenin izniyle başkaları tarafından cinsel tacize uğratılmak, dayak ve aile fertleri tarafından öldürülmek gibi şiddet içeren ve aile fertlerinden gelen cezalandırmaların, resmi rakamların ortaya koyduğundan 35 kat fazla olabileceğini ifade etti.


İngiliz hükümeti geçen yıllarda, 11 yaşındaki kızların bile ana vatanlarına gönderilerek zorla evlendirildiklerinin tespit edilmesi üzerine Bangladeş, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerdeki İngiltere Başkonsolosluklarını uyarmış ve “zorla evlendirilme” konusunda dikkatli olunmasını istemişti.


Şimdi de İngiltere İçişleri Bakanlığının yeni bir strateji geliştirip polis ve diğer devlet görevlilerinin ülkede zorla evlendirilen ya da namus cinayeti gibi cezalandırmalara maruz kalması ihtimali bulunan genç kızların kurtarılması için harekete geçmeye hazırlandığı kaydedildi. Bu durumda bulunan genç kızların ailelerini polise şikayet etmeye özendirilmeleri ve onlara ailelerinden ayrı yaşamak için gerekli desteğin sağlanmasının planlandığı bildirildi.


Gelecek günlerde bu konuda çıkartılacak yasayla mahkemelere zorla evlendirilmiş genç kızlara kılavuzluk yapılması için yeni yetkiler tanınacağı da açıklandı.

809810cookie-checkİngiltere’de yılda 17 bin namus kurbanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.