İngiltere’deki mahkum sayısı 80 bini aştı

İngiltere’nin eski ceza ve tevkif evleri genel müdürü Martin Narey, karakollardaki birkaç nezarethanedekinin dışında ülkede mahkumlar için boş yatak kalmadığını söyledi ve hükümetin acil önlem almasını istedi.


Mahkemelerdeki mahkum bekleme odalarının dahi hücrelere dönüştürüldüğü, özellikle kuzey Londra’daki tüm ağır ceza mahkemelerindeki hücrelerde mahkumların tutulduğu, mübaşirlerin gardiyan olarak görev yaptığı kaydedildi.


Ayrıca, ülke çapında ruh sağlığı yerinde olmayan 6000 kişinin hastane yerine hapishanelerde tutulduğu belirtildi.


Martin Narey, hükümetin sorunu çözmesinin tek yolunun yargıçların hafif suçlar için hapis cezası vermekten vazgeçmesini sağlamak olduğununu belirtirken, eski içişleri bakanı David Blunkett de bu görüşü destekledi.


Blunkett, kendi bakanlığı döneminde bunu yapamamış olmaktan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bakanlığım boyunca bu mesajı yargıçlarımıza ulaştırabilmeliydim. Ama onlar da bizden çelişkili davrandığımız için şikayetçi oldular. (Hem daha az insanı hapishaneye gönderin diyorsunuz, hem de cezaların yeterince caydırıcı olmadığından yakınıyorsunuz) dediler. Tabii ki ciddi suçlar işleyen kşiler için caydırıcı cezalar şart” dedi.

801230cookie-checkİngiltere’deki mahkum sayısı 80 bini aştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.