İngiltere’deki Uzan mallarına haciz

ABD’li cep telefon imalatçısı Motorola dün Londra Yüksek Mahkemesi’nde sonuca bağlanan davayı kazanarak, Uzan ailesi üyelerinin mallarına el koyma hakkı kazandı. Londra Mahkemesi’nin kararı diğer ülkeler için de emsal gösterilebilecek.

İngiltere mahkemesi geçtiğimiz yıl Amerikan Bölge Mahkemesi tarafından alınan kararı yineleyerek Uzanlar’ın, Motorola ve Nokia’dan aldığı borçlarda “büyük bir dolandırıcılık” yaptığı kararına vardı ve şirketlerin alacağı zarar ve tazminat miktarının da 2 milyar doların üzerinde olduğunu belirledi.

Motorola ve Nokia, daha önce cep telefon şirketi Telsim’in kontrolünü elinde bulunduran Uzan ailesine satıcı finansmanı kredisi vermiş ama Telsim bu kredileri geri ödememişti. Motorolla birçok kez İngiliz mahkemelerinde Uzanların mal varlıklarının dondurulmasını istemiş ama ailenin üyeleri duruşmalara gelmemişti. Motorolla’nın avukatları Londra mahkemesinin kararı sayesinde şirketin Londra’da Uzanlara ait olan bir veya iki gayri menkul ile İngiltere’de depozit olarak tutulan birkaç milyon dolar paraya el koyabileceğini belirttiler.

Avukatlar, Amerikan mahkemesi kararının başka bir ülkedeki yargı organı tarafından da benimsenmesi ile artık Uzanların mal varlığının bulunduğu her ülkenin yargı organının bu kararı takip etmesinin kolaylaştığını belirtti.
 

1096290cookie-checkİngiltere’deki Uzan mallarına haciz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.