‘İngiltere’ye £ 500 milyon kaybettirdi’

Almanya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda finale yaklaşılırken, büyük işletmelerden küçük esnafa kadar herkes bu büyük etkinlikten rant almak için savaş veriyor. Dünya Kupası’nda taşınabilir tuvaletlerden küçük hatıra eşyalara, minik buzdolaplarından tişörtlere kadar her şeyi satın almak mümkün. Bu kupa bereketi, Dünya Kupası’nda mücadele veren takımların ülkelerinde de görülebiliyor. Özellikle de İngiltere’de…


İngiliz The Times gazetesindeki habere göre, en fazla satılan ürünler arasında, üzerinde ‘Hadi İngiltere’ yazılı tişörtler geliyor. İngiliz girişimci Heather Madeley ise son haftalarda çok fazla sayıda taşınabilir tuvalet sattıklarını söylüyor. Ekonomistlere göre, Dünya Kupası başladığından bu yana İngiliz ekonomisinde 900 milyon sterlinlik (2 milyar 583 milyon YTL) bir hareketlilik gözleniyor. Ancak, bu bile beklentilerin gerisinde kalıyor.


Ekonomi uzmanı Simon Wallace’a göre, İngiltere’nin finale kadar gitmesi durumunda bu rakamın 1.4 milyar sterline (yaklaşık 4 milyar dolar) çıkması bekleniyordu. Bir başka deyişle Portekiz kalecisi İngiltere’nin penaltılarını kurtararak kupadan elemesi ülke ekonomisine £ 500 milyon’a maloldu…


15 MİLYON BARDAK EXTRA BİRA SATILDI


Dünya Kupası sona erdiğinde ise İngiltere’de dönen para şu şekilde dağılacak:


* Yiyecek sektörünün dışında (hatıra eşyalar, beyaz eşya, katlanabilir sandalye vs…) 720 milyon sterlinlik (2 milyar 66 milyon YTL) bir tüketim olacak.
* 300 milyon dolarlık (474 milyon YTL) reklam ve sponsor desteği alınacak.
* 285 milyon dolarlık (450 milyon YTL) alkol tüketilecek.


Şimdiye kadar yapılan harcamalar:


* İngiliz barlarında 15 milyon bardak bira fazladan satıldı.
* İngiltere’nin herhangi bir galibiyetinin ardından 5 milyon kasa bira, 10 milyon sosisli, 1 milyon şişeye yakın şampanya tüketiliyor.
* Sadece maçların devre arasında dakikada 6 bin 200 kişi ATM’lerden para çekiyor
* Her 40 saniyede bir normal boyutlarda televizyon satılırken, her 15 saniyede flat büyük ekran televizyon satılıyor.
* Şimdiye kadar 5 milyon adet kullanıldıktan sonra atılabilen barbekü satın alındı.
* 30 milyondan fazla kişi televizyondan maçları izledi.

792460cookie-check‘İngiltere’ye £ 500 milyon kaybettirdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.