Nihayet ATV’ye sendika girdi…

ATV işyerlerinde örgütlenen TGS, 10 Mayıs 2007 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çoğunluk tespiti için başvurdu. Bakanlık, 5 Temmuz 2007 tarihinde, TGS’nin ATV işyerlerinde yeterli çoğunluğa sahip olduğuna ilişkin tespit yazısını gönderdi.


TMSF yönetimindeki ATV işvereni, 16 Temmuz 2007 tarihinde TGS’nin çoğunluğuna itiraz etti. Davayı görüşen İstanbul 4. İş Mahkemesi, 4 Aralık 2007 tarihinde, ATV işvereninin itirazını reddederek, TGS’nin ATV işyerlerinde çoğunluğa sahip olduğunu kararlaştırdı.


ATV işvereni, bu karara da itiraz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, İstanbul 4. İş Mahkemesi’nin verdiği kararı onayarak TGS’nin ATV işyerlerinde yetkili sendika olduğunu karara bağladı.


Böylece, TGS’nin ATV işyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapabilmesi için yeterli çoğunluğa sahip olduğu yargı kararıyla kesin olarak tespit edildi.


Bu karardan sonra, TGS, ATV çalışanlarının görüş ve önerileri doğrultusunda TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ taslağını hazırlayarak, ATV işverenini görüşmeye çağıracaktır.


Yargıtay’ın bu kararı, Türk medyasında sendikal örgütlenme bakımından tarihi bir dönüm noktasıdır. Türkiye’de ilk kez bir özel televizyon kuruluşunda yapılacak toplu iş sözleşmesi, diğer televizyon çalışanları için de örnek oluşturacaktır.


TGS Yönetim Kurulu açıklamasında, “Toplu iş sözleşmesi taslağının hazırlanması ve ardından başlayacak toplu pazarlık sürecinde üyelerimizin yanı sıra diğer özel televizyon kuruluşlarındaki çalışanların katkıları ve dayanışması son derece önemlidir” denildi.


 

1057490cookie-checkNihayet ATV’ye sendika girdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.