Nilgün Canver AP milletvekilliğine aday

İngiliz İşçi Partisine 12 yıldır üye olan Haringey Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Canver,  partisi tarafından Avrupa Parlamentosu milletvekilliğine, Londra’dan  aday seçildi.   
 
Avrupa Parlamentosuna bugüne kadar İngiltere’den gösterilen ilk  Türk aday olan Nilgün Canver, Kuzey Londra’daki Haringey Belediyesi’nde Toplum Güvenliğinden sorumlu kabine üyesi olarak görev yapıyor. Londralı Türkçe konuşan toplum ve İşçi Partisi teşkilatında yakından tanınan Nilgün Canver, önümüzdeki yıl yapılacak seçimleri kazandığı takdirde, İngiltere’den Avrupa Parlamentosuna giden ilk Türk milletvekili olacak.


Geniş bir politik deneyime sahip olan Canver, geçtiğimiz sene kurulan ve Türkiye’nin lobi çalışmalarını yapmayı amaçlayan “ Türkiye’nin İşçi Partili Lobi Grubunun” da başkanı.


Nisbi temsil sistemine göre yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, her parti 8 aday gösteriyor. Canver’in aday gösterildiği Londra’dan, İşçi Partisinin 3 milletvekili bulunuyor. Avrupa Parlamentosunda geniş şekilde temsil edilen Britanya, ticaretinin yüzde 60’nı Avrupa Birliğine üye ülkelerle yapıyor. Ayrıca, binlerce çalışan hakları ve çalışma koşullarıyla, küresel ısınma, iklim değişikliği ve bunlara bağlı konular da A.B ile uyum içinde karara bağlanıyor.


Avrupa Parlamentosu seçimleri 2009 yılında yapılacak.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Nilgün Canver ve Başbakan Gordon Brown

811660cookie-checkNilgün Canver AP milletvekilliğine aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.