Nimet, şükür

Nimetlerin farkına varamayınca da nimetlere teşekkür etmemiz anlamına gelen Allah’a şükür’ü es geçiyoruz.
Şükretmek icap ederken nankörlük yaptığımızdan elimizde ki nimetlerden oluyoruz. Kim ister elinde ki nimetlerden yoksun kalmayı?
Herkes elinde ki nimetin artması yönünde dua eder. İşte nimetlerin kıymetini idrak etmek için çok basit öneride bulunulabilir.
İş bulmak günümüz de çok zor. İşin bulunması zor olduğu gibi çalışma şartlarını bazen işveren tarafından düzenlenmesinden dolayı da oldukça zorluklar olabiliyor.
İşimizin kıymetini her zaman bilmeliyiz. Zor şartlar altında çalışmanın ne demek olduğunu birçoğumuz bilir.
İş bulmanın zorluklarını bilmesine rağmen de işini aksatabiliyor. İşine gereken önemi verenler kazanır.
İşini iyi yapmak herkesin görevi. Ciddiyet içinde taviz vermeden işimizi aksatmamalıyız. İşlerin ehline verilmesini önemle vurgulanır.
İşi hak edene tevdi etmeli der amir hükmünde ki kanunlar. İşimizin gerektirdiği özelliklerle donanmış olmalıyız.
Birileriyle iş yapmanın zamanı değil. Demokratik ülke de dolaplar dönmemeli. Kazanan kimse onun işin başına oturmasına müsaade değil , oturması için mutlak surette işlemleri hızlı yaparak işlerin aksamasına meydan vermemeliyiz.
Özellikle işin ehli olan kişilerin dışlanmasını abes kabul ederim. Ülkemizin insanına çalış derken çalışan insanın önüne ket vurmakla karşı karşıya bırakılmamalı.
Ülkede ki kurumların birbirleriyle mutabakata varılan konularda taviz vermeden kanunlar uygulanmalı.
Ülkemizin de ileri ülkeler seviyesine çıkabilmesi çalışkan insanlara bağlı.çalışkan insanlardan nedense bazıları hoşlanmaz olmuş.
Atalarımız, dinimiz, akil insanlar hep çalışmayı överken neden çalışanları taltif etmiyoruz? Ülkemizin kaderinde ufakta olsa çalışmayanlara veya çalışmanın değerini bilmeyenlere prim verilmemeli.
Ülkemizin kalkınması uğruna çalışan kim olursa olsun hakkını teslim edilmeli. İşte o zaman çevremizde ki olumsuz olarak görünen hadiseler yaşanmazdı.
Nimetleri elimizin tersiyle iterek nereye varacağımız belli olmaz. Nimetlerin değerini bilenlerin bulunduğu yerler de güzellikler çoğalır.
İyilikler artar. Çok güzel ilişkiler kurulur. Ölçülü olmazsak , çalışanı dışlarsak orada huzur adına eser kalmaz.
Ölçümüzü nefsani olarak ele alırsak işlerin ortasını bulamayız. İşlerin ortasını bulmanın kolay olmadığını az çok biliriz.
İşte nimet dediğimiz bize verilmiş olan iyilik ve güzelliklerin değerini bilmez isek sonumuzu Allah hay reylesin.
Gerçekten birçoğumuz çalışkan insanlardan korkuyor gibi geliyor. Birçok insanında nimetlerin hakkını takdir etmediğini hissediyorum.
Güzelliklerden rahatsızlığın olmaması temenni de kalır oldu. İnsanlar nasıl oluyor da güzelliklerden ve iyiliklerden bu kadar sıkılıyor anlamadım?
İyilik yapıyorsun iyilik yaptığın kişi ,karşına en şerli biri olarak geliyor. Yardımcı oluyorsun, yardımcı olduğunuz kişi geçilmez hendekler kazıyor.o kişi iyiliğin karşılığında bu nedir?
Maddi yardımda bulunuyorsun seni ateşe atıyor. Nimetlere ve insanlara böyle mi davranmalıyız?
İnsanlardan görülen iyiliğe teşekkür , Allah ‘ın bize sunmuş olduğu nimetlere şükür şart.

747340cookie-checkNimet, şükür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.