Üniversiteleri Che afişleriyle doldurdular… Amaaa!

Ancak bu kez afişleri bastıran sağcı American Young Foundation adlı örgüt, “Che bir katildir” ve “İşte Che’nin kurbanları” diye aleyhinde kampanya yapıyordu.
20.yüzyıl sol gençlik hareketlerinin ve sol siyasetin “kahramanı” durumda bulunan Che Guevara’nın gerek Küba İhtilali sırasında gerekse daha sonra kalkıştığı uluslararası devrim etkinliklerinde kitlesel katliamlar yaptığı iddiası uzun zamandır sürmekteydi. Tarihî araştırmaların bu yönde tam olarak somut anlamda elde edilmediği gerçeği karşısında Che hakkındaki bu iddialar birer suçlamadan öteye şimdiye kadar geçebilmiş değildi.

Fakat bu kez AYF adlı gençlik örgütü Che’nin kendi sözleri olduğu iddiasıyla kaynakça göstererek iddiaları artırdı. Kampanya için yüzbinlerce afiş hazırlandı ve bunlar tüm Amerikan kampüslerinde bir hafta öncesinden başlayarak asıldı. Afişlerde, Che’nin “İtiraf etmeliyim ki, o ân, öldürmekten hoşlandığımı hissettim”, “Birisini öldürmek için onun hakkında suç kanıtı bulmaya gerek yoktur” gibi sözleri yazılıydı. Ayrıca Che’nin, “Biz siyahîler için her şeyi yaptık, ya onlar Küba için ne yaptı”, ve “Meksikalılar cahil kızılderililerdir” gibi sözleri de ırkçılığına kanıt gösterildi.

1511660cookie-checkÜniversiteleri Che afişleriyle doldurdular… Amaaa!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.