İNGİLTERE… “NO PASARAN”

2 Mart’ta Londra’da düzenlenen “NO PASARAN” konferansında aşırı sağın yükselişini durdurmanın yol ve yöntemleri tartışıldı.

Trump Beyaz Saray’a seçildikten sonra, aşırı sağ gittikçe uluslararasılaştırıldı, finanse edilip yeniden organize edildi. Bolsonaro’nun Brezilya’daki zaferi bu dalgayı Latin Amerika’ya yaydı ve Venezuela’ya sadırıların artmasına neden oldu. Nikaragua ve Küba’ya saldırmanın planlarını yapıyolar.

Bu tehlikeli gelişmeler, emeğin ve ilerici hareketin hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçirilerek Avrupa ve enternasyonal çapta birleşmiş ilerici bir hareket yaratarak ancak durdurulabilir. Enternasyonal dayanışma hayati öneme sahiptir çünkü Avrupa siyasetinde aşırı sağın yayılması kıtadaki milyonlarca emekçi insan için felakete yol açabilir.

¡NO PASARAN!, konferansı  Avrupa’nın sol ve ilerici güçlerini bir araya getirrerek sağa karşı blok oluşturmanın adımını attı. Yoğun gündemli çalışmalarda aşırı sağa karşı birlik içinde stratejiler geliştirmek; uygulanabilir siyasi alternatiflere güç ve cesaret vermek, etkili yanıtları koordine etmek gibi önemli başlıklar tartışıldı. Atölye çalışmaları ve genel kurul programının yayınlanması hararetli tartışmaların yapıldığı hedefler arasındaydı.  İngiltere, İrlanda, Fransa, Almanya, Portekiz, Macaristan ve Polonya dahil Avrupa’nın çeşitli merkezlerinden temsilciler katıldı. Konuşmacılar arasında; Lindsey German, Murad Qureshi, Ken Loach, Tariq Ali, Salma Yaqoob, Fransa ve Portekiz’den Millet vekilleri.  Sokak çatışmalarından seçim kamanyalarına kadar aşırı sağ her eyleminde İslamophobiyayı, anti-semitizmi, yabancı düşmanlığını ve ırkçılığı yayarak insanlar arasında kin, nefret ve korku saldı. Sola, ilericilere hak ve özgürlüklere saldırdı.

Konferans Avrupa sol gazetecilerin kurduğu Transform Haber Ağı; Rosa Lüksemburg vakfı- Almanya ve Marx Espaces- Fransa, ilerici devrimci hareketlerinin inisiyatifinde Londra’nın altı farklı bölgesinde organize edildi.

Global Adalet Şimdi, Irkçılığa karşı diren, Farklı bir Avrupa, DiEM25, Avrupa Sol Partisi konferansı destekleyenler arasında

1930’dan sonra ilk defa aşırı sağ sokaklardan gelerek birçok ülkede yönetime gelmeyi başardı.  Avrupa çapında kurulması düşünülen birleşik hareket faşizmin bu yükselişine karşı direniş için gerekli olan dayanışma ve koordinasyonu  organize etmekle kalmayacak aynı zamanda mücadeleyi başarıya taşıyacaktır.

 

2277680cookie-checkİNGİLTERE… “NO PASARAN”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.