‘N’olcak bu dünyanın hali’ toplantısı…

Başkan Bush toplantıda global krizin atlatılması için uluslar arası işbirliğinin şart olduğunu kaydetti. Bush, ABD olarak da finansal kurtarma paketini kararlı bir şekilde uygulayacaklarını vurguladı.

Başkan Bush’un, toplantıya katılan katılımcıları teker teker elini sıktıktan sonra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile de tokalaşırken Türkiye’den , ”dost ülke” olarak bahsettiği öğrenildi.

DEVLET BAKANI ŞİMŞEK TEMSİL ETTİ

G-20 toplantısında Türkiye’yi Devlet Bakanı Mehmet Şimşek temsil etti.
Bakan Şimşek’in toplantıda borsalardaki değer kaybının önüne geçmek için artık açıklanan söz ve kararlar yerine bundan sonra uygulamaya geçilmesi önerisinde bulunduğu ifade edildi.

Bu arada Bakan Şimşek’in küresel finansal krize çözüm olarak Türkiye’de geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası tarafından döviz likiditesini artırmaya yönelik uygulamayı önerdiği öğrenildi. 

G-20 ÜLKELERİ ETKİN ROL OYNAYACAK

Türkiye’nin de içinde bulunduğu G-20 ülkeleri, küresel finansal krizin çözümünde daha etkin rol oynayacak.

G-20’nin etkinliği konusuna, ABD yönetiminin de sıcak baktığı belirtildi.

 “KÜRESEL FİNANS SİSTEMİ ÇÖKMENİN EŞİĞİNDE”

Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, dünyada finans sisteminin çökmenin eşiğinde olduğunu belirterek, sanayileşmiş ülkeler grubu G-7’nin kabul ettiği ve ardından diğer ülkelerin de benimsediği beş maddeli eylem planını, krize karşı küresel koordinasyon için ilk adım olarak övdü.

G-7’nin eylem planında, kredi akışının yeniden sağlanması ve bankaların desteklenmesi için eldeki bütün imkanların kullanılması öngörülüyor.

IMF Başkanı, hükümetlerin alacağı önlemlerin, bankaları yeniden kredi vermeye ikna edecek kadar güçlü olacağını ve böylece kredi krizinin yayılmasının sonuna gelineceğini umduğunu belirtti.

Bu arada, IMFC toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada, IMF’nin, küresel finans krizinden çok olumsuz etkilenen ülkelere acil kredi sağlamaya hazır olduğu bildirildi.

1180100cookie-check‘N’olcak bu dünyanın hali’ toplantısı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.