İnternetten de dava açılabilecek…

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldığı Yozgat Adalet Sarayı’nın açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye’nin kalkınabilmesi için yargının büyük bir önem taşıdığını dile getirdi. Çiçek, şunları söyledi:


”Türkiye bir hukuk devletidir. Bu laf söylenmiştir ama bugüne kadar bu konuda bir şey yapılmamıştır. Olumlu koşulları bulunmayan binalarda hizmet verilmiştir. Adalet mensupları olumsuz şartlarda çalışmıştır. 


Türkiye’de yargı reformunu öncelikle zihinlerde yapmak lazım. Zihinlerde yapılmayan reformlar buz üstüne yazı yazmak gibi bir şeydir. Önümüzdeki dönemde bilgisayarlı yargı ağı kurulacak. Yargılama ortamı bilgisayar hizmetleriyle yapılacak. Önümüzdeki dönemde internet ortamından yararlanılarak avukatlar bürolarından dava açabilecek, harç yatırılabilecek, vatandaşlar da evlerinden davanın gidişatını takip edebilecekler. Bütün bunları iktidarımız döneminde hayata geçireceğiz. Hukuk devletinin ne anlama geldiği bu iktidar döneminde tüm Türkiye’ye gösterilecek.” 


Çiçek, 1 Haziran’da ceza hukuku alanında önemli reformların yürürlüğe gireceğini de belirterek, ”Muhalif çevreler, fitne fesat çıkarmaya mahir çevreler, önce 1 Nisan’ı, sonra da 1 Haziran’ı karabasan haline getirmeye çalışıyorlar. Ben yargıya sonuna kadar inanıyorum. Hak ve özgürlükler konusunda, AB konusunda en büyük desteği yargıdan gördük. Bunun devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu

1021060cookie-checkİnternetten de dava açılabilecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.