O Başkonsolos CHP’den aday oluyor!

IŞİD’in Haziran 2014’teki Musul Başkonsolosluğu baskınında rehin alınan 49 Türk vatandaşı arasında bulunan ve o tarihte Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz, elçilik görevinden istifa etti. Yılmaz’ın memleketi Ardahan’dan CHP milletvekili adayı olacağı ileri sürüldü.
Yılmaz, 1 Temmuz 2015’te Bakanlar Kurulu atama kararında Musul Başkonsolosluğu görevinden, Tacikistan Büyükelçiliği’ne atanmıştı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘nun aday olacak bürokratlara, “Riske girerek istifa etmeyin. Listeler değişmeyecek” telkininde bulunduğu ancak 3 ismin istifasına yeşil ışık yaktığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun yeşil ışık yaktığı isimlerin başında 2014 yılında IŞİD tarafından basılan Musul Başkonsoluğu’ndan kurtarılan 49 kişiden biri olan Türkiye ‘nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın geldiği ileri sürüldü.

CHP’NİN ARDAHAN ADAYI

Kurtarıldıktan sonra büyükelçiliğe terfi eden Yılmaz’ın Ardahan’dan CHP milletvekili adayı olacağı bildirildi.

Kılıçdaroğlu öte yandan CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Ali Öztunç ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Gürsul’a da yeşik ışık yaktı. Daha önce Kılıçdaroğlu’na basın danışmanlığı yapan gazeteci Öztunç’un, memleketi Kahramanmaraş’ta birinci sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu’na özel kamuoyu araştırmaları yapan Gürsul’un ise Elazığ’dan aday olması bekleniyor. Habertürk

1463070cookie-checkO Başkonsolos CHP’den aday oluyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.