O bürokratlardan özel şirketlere danışmanlık açıklaması

Tartışmalara neden olan “istişare kurulu üyeliği” haberlerini yalanlayan bürokratlar, “dernekle ilişkimiz yok” açıklamasında bulundular.
Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği (BURDOĞTAŞ) Başkanı Nasuh Ekinci, derneğin Aralık ayı sonunda düzenlenen genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, yeniden yapılandırılan derneğin istişare kurulunun, Naci İlci, Ercan Akın, Yusuf Keyik, Baki Varol, Mustafa Saatçi, Mustafa Şenel, Adnan Yılmaztürk, Ahmet Şahan, İbrahim Şimşek, Ali Gür, Nasuh Ekinci ve Orhan Çiçek’ten oluştuğu bilgisini verdi. Ekinci’nin bu ilginç açıklaması, yerel basının yanısıra Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın resmi web sayfasında da yayınlanırken, adı geçen bürokratları oldukça zor durumda bıraktı.

O AÇIKLAMA BURDUR’U KARIŞTIRDI

BURDOĞTAŞ başkanının derneğin istişare kurulu üyesi olarak andığı isimlerin mermercilik sektörünü denetleyen kamu kurumlarının yöneticilerinden oluşması kentte tartışmalara neden olmuştu. Burdur Tüketicileri Koruma Derneği (BURTÜKODER) Başkanı Kemal Arslan, BURDOĞTAŞ başkanının açıkladığı istişare kurulu üyelerinden Andan Yılmaztürk’ün Orman Su İşleri 6. Bölge Müdürü, Mustafa Saatçi’nin Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü, İbrahim Şimşek’in Özel İdare Genel Sekreteri, Ahmet Şahan’ın Burdur Orman İşletme Müdürü, Mustafa Şenel’in ise Çevre Şehircilik Müdürü İl Müdürü olduğunu belirterek, “üyelerinin faaliyeti olan madencilik-mermercilik çalışmalarını denetleyen kamu kurumlarının başındaki kişilerin bu derneğe danışman olmaları hukuki ve ahlaki değildir” açıklamasında bulunmuştu.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ: ‘RAHATSIZLIK YARATMIŞ OLABİLİR’

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz adı geçen bürokratlardan Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Şenel, sektöre rehberlik yapmayı amaçladıklarını söylemişti. Derneğin yöneticileriyle aralarında bu yönde bir konuşmanın geçtiğini dile getiren Şenel, “olayın kamuoyuna bu şekilde yansıtılması rahatsızlık yaratmış olabilir. Bu yöndeki eleştiriler de son derece haklıdır. Ancak söz konusu derneğe resmi bir üyeliğimiz kesinlikle söz konusu değildir” görüşünü dile getirmişti.

ADI GEÇEN REKTÖR VE BÜROKRATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Burdur’u karıştıran gelişmeyle ilgili haberimizin ardından ortak bir açıklama yapan adı geçen rektör ve kamu yöneticileri, BURDOĞTAŞ adlı dernekle bir ilişkilerinin bulunmadığını belirttiler.

‘DERNEKLE İLİŞKİMİZ YOK, KONU BİLGİMİZ DIŞINDA’

MAKÜ Rektörü Mustafa Saatçı, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Orman Su İşleri 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Çevre Şehircilik Müdürü Mustafa Şenel ve Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan imzasıyla yapılan ortak açıklamada, “BURDOĞTAŞ adlı dernekle hiçbir şekilde ilişkimiz yoktur ve olmamıştır. Konu tamamen bilgimiz dışındadır. Haber yalan bir haberdir. Hukuki çerçevede devlet memurluğu görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan bir Kamu görevlisi olarak, hayal ürünü gerçek dışı şahsımızı ve temsil ettiğimiz makamı yıpratmaya yönelik iddia ve ithamların gerçekleri yansıtmadığını belirtir, gerçek durumu Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız” görüşüne yer verildi.

Kocapınar köyünde açılan taş ocakları köylüleri susuz bırakmıştı

Burdur’da resmi rakamlara göre 90 mermer ocağı faaliyet gösteriyor

Burdur Karaçal-Bozçay havzasındaki taş ocakları

BURDOGTAŞ Başkanı Nasuh Ekinci’nin açıklaması Burdur’da tartışmalara neden olmuştu

1559680cookie-checkO bürokratlardan özel şirketlere danışmanlık açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.