O da ulusal basına taktı…

Bayan Kirchner her fırsatta “El Nacion” ve “Clarin” adlı iki muhalif gazeteye ateş püskürüp duruyor. Arjantin’de Peroncu karı-koca Kirchner’lerin basın özgürlüğüne tahammül göstermemesi bütün Latin Amerika’da ve ABD’de dikkatleri Güney Yarım Küre’nin bu büyük ülkesi üzerine çekti.

Bir önceki Devlet Başkanı olan kocasından bu görevi seçimle devralan Bayan Kirchner kendisine muhalefet gösteren basına hoşgörüsüz çıktı. Kirchner’in basın ve gazetelere ağır malî ve hukuksal yaptırım ve önlemler getirirken, ağırlaştırılmış vergi cezaları yazdırıp onları pes etmeye çalıştığı Amerikan basınında bile yer aldı.

“The Wall Street Journal” gibi kapitalist dünyanın öncüsü olan bir gazete, “Kirchner’in Basına Saldırısı” başlıkla yayın yapması buna kanıt gösterilmekteydi.
Türkiye’de Erdoğan ile Aydın Doğan arasında yaşananların benzerini hatıralara getirecek biçimde Devlet Başkanı Kirchner ve Arjantin basını üzerinde süren kavga tüm Amerikan devletlerinde ve ABD’de ilgi yarattı.

Arjantin sol muhalefetin önde gelen isimlerinden Bayan Elisa Carrio, basın üzerindeki baskıların, “sivil diktatörlüğün ilk aşaması olarak” göstermesi ayrıca dikkatleri bu ülke üzerine bir kez daha çekti.

1508920cookie-checkO da ulusal basına taktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.