O vekil yolcu mu?

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, oğlu nedeniyle polislerin teşhis edilmek için dizilmesi görüntüsüyle ilgili olarak, “Usul hatası var. Kamuoyunu inciten görüntü. Emniyet Müdürüne ben de niye böyle yaptınız diye sordum. Savcılık böyle istemiş” dedi.

Türkoğlu, hakkındaki istifa haberlerini yalanladı. Ancak Doğan Haber Ajansı, Türkoğlu’nun Ak Parti’den istifa kararı aldığını öne sürdü.

Türkoğlu istifa ettiğine yönelik iddialarla ilgili olarak Milliyet’e “Yok öyle bir şey. İstifa etmedim. Partiden istifam söz konusu değil. Suçlu insanın işidir istifa etmek. Bizim öyle bir durumumuz yok ki” dedi.

Yönetime bilgi verdim

Parti yönetiminden kendisini bilgi almak için arayanlar olduğunu belirten Türkoğlu, gereken bilgileri verdiğini kaydetti. Konunun bugünkü MKYK’da ele alınacağını belirten Türkoğlu, “Benden talep olmadı. İstenirse bilgi veririm. Olay bizim şahsımıza yapılan komplodur. Biz mağduruz, oğlum darp edildi. Siyasi malzeme konusu yapıldı. Emniyette yanlış davrananlar oldu. Sonra birileri servis etmiş” dedi.

Polislerin teşhis edilmesine yönelik talepleri olmadığını belirten Türkoğlu, “Savcılığın talebi varmış. Emniyet Müdürü ile görüştüm. Usul hatası var. Memur arkadaşlarla aynı yerde yapmamalıydı bu işi. Görüntü kamuoyunu inciten görüntü. Ama Emniyetin tasarrufu. Bizim müdahalemiz söz konusu değil. Mesele adli yargıdadır. Olayın bu noktaya gelmesi bizleri de üzmüştür” diye konuştu.

Olayın abartıldığını belirten Türkoğlu, “Siyasi malzeme konusu yapıldı. Arzu ettiğimiz durum değil. Mağdur olan darp olan benim oldu. Mesele yatışsın diye ben konu etmiyorum. Canlı teşhis etmek savcılığın talebi imiş. Emniyet müdürüne niye böyle yaptınız dedim. O da savcılık talep etti biz de böyle yaptık dedi” dedi.

DHA’nın haberine göre, Başbakan Erdoğan’nın da devreye girmesinin ardından Türkoğlu’nun, partinin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği, milletvekilinin buna tepki olarak da partiden istifa edeceği iddiaları konuşuluyor. Türkoğlu yakınları ile iftarta yaptığı görüşmeden sonra AK Parti’den istifa kararını aldığı, bu sabah AK Parti MYK’dan önce bu kararını açıklayacağı öne sürüldü…

ABDULLAH KARAKUŞ / Milliyet

1350340cookie-checkO vekil yolcu mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.