Obama, Cameron’ı paraladı

Obama, söz konusu açıklamasını Atlantic dergisine verdiği röportajda yaptı.

ABD Başkanı, 2011’deki askeri müdahale ardından ‘Cameron’ın dikkatinin dağıldığını’ söyledi. Röportajdaki ifadelerin tartışma yaratması ardından Beyaz Saray BBCye yaptığı açıklamada, ‘David Cameron’ın ABD Başkanı’nın yakın bir ortağı olduğunu’ belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü, Libya konusundaysa şunları söyledi:

“Libya konusunda ABD Başkanı, uzun bir süredir, ABD dahil olmak üzere hepimizin, Libya müdahalesi akabinde daha fazlasını yapmış olabileceğimizi söyledi.”
Cameron Obama’ya doğrudan bir cevap vermedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Beyaz Saray’ın Obama ve Cameron’ın ilişkisine dair pozitif yorumlarına vurgu yapıldı.

‘İngiltere’nin Libya’da karşılaşılan birçok zorluğun fakında olduğunu’ bildiren açıklamada, ‘ülkenin Libya halkını desteklemek için daha önce olduğu gibi uğraştığı ve BM liderliğinde, kapsayıcı ve istikrarlı bir hükümet kurulmasına destek için de yoğun çalışmaya devam ettiği’ belirtildi.

İngiliz gazeteleri bu açıklamalara bugün sayfalarına geniş yer ayırdı. Times ve Independent, Obama’nın eleştirisini ana sayfa manşetine taşıdı. Times, Obama’nın eleştirisi için ‘olağanüstü saldırı’ ifadesini kullandı. Independent ise, ‘Obama Cameron’ı Libya’yla ilgili paraladı’ diye yazdı.

Gazete, ‘bu eleştirinin görevdeki bir ABD Başkanı için şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir saldırı olduğunu’ belirtti.

1480940cookie-checkObama, Cameron’ı paraladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.