Obama, Clinton’ı bir kez daha devirdi

ABD’de partilerin başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan ön seçimler sürerken, Demokrat Parti’de Barack Obama, önemli eyaletlerden Wisconsin’de de rakibi HillaryClinton’ı yenerek galibiyet serisine arka arkaya dokuzuncu zaferini ekledi.

Obama, Wisconsin’de, Clinton karşısında yüzde 41’e karşı yüzde 58 ile galip gelmeyi başardı.

Wisconsin’ın nüfusunun ezici çoğunluğunu beyazların oluşturduğuna dikkati çeken uzmanlar, Obama’nın bu ortamda da Clinton’a bariz üstünlük sağlamasının, Hillary için kötü bir işaret olduğunu belirttiler.

Bu yenilginin ardından delege sayısında da senatör Obama’nın oldukça gerisine düşen Senatör Hillary Clinton, bütün umudunu 4 Martta yapılacak ve delege sayıları bakımından büyük önem taşıyan Texas ve Ohioeyaletlerindeki ön seçimlere bağladı.

Zaferinin ardından taraftarlarına hitaben konuşan Obama, ABD başkanı seçileceğine inandığını belirterek, “savunduğumuz değişimin gerçekleşmesine aylar kaldı” dedi.

Obama, Irak savaşına baştan itibaren karşı çıktığını kaydederek, “bu savaşı 2009’da sona erdireceğim. Askerlerimizin eve dönmesinin zamanı geldi” diye konuştu.

Clinton ise, Obama’yı “umut tacirliği” yapmakla suçlayarak, “boş konuşanın değil, iş yapanın seçilmesi” gerektiğini söyledi.

ABD televizyonlarında görüş belirten uzmanların tamamı, Obama karşısında ülkenin her yerindeki eyaletlerde ardı ardına yenilgiler alan Hillary Clinton’ın işinin artık çok zorlaştığı görüşündebirleştiler. Bütün televizyon kanalları da, Clinton’ın kaybetmekte olduğunun bir işareti olarak Hillary’nin konuşmasını, Obama açıklamalarına başlayınca kesti ve siyahi Senatörün söylediklerini canlı vermeyi tercih etti.

CUMHURİYETÇİ PARTİ

Cumhuriyetçi Parti’de ise, başkan adaylığını garantilemeye zaten çok yaklaşan Senatör John McCain aşırı muhafazakar rakibi Mike Huckabee karşısında Wisconsin ve Washington eyaletlerindeki ön seçimlerderahat galibiyetler kazanarak, hedefine bir adım daha yaklaştı.

Huckabee, delege sayısında kapatamayacağı ölçüde geride kalmasına karşın, çekileceğine yönelik bir işaret vermemeye devam ediyor.

1167130cookie-checkObama, Clinton’ı bir kez daha devirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.