Obama, Clinton’ı bozguna uğrattı

Cumhuriyetçi Parti’nin Washington eyaletinde düzenlenen ön seçimini ise, iddialı aday senatör John McCain kazandı.

Demokrat Parti’de Obama, ön seçimlerin yapıldığı Louisiana, Nebraska ve Washington eyaletlerinin hepsinde Clinton’i açık farkla yenmeyi başardı.

Obama, ayrıca ABD’ye bağlı olan ve eyalet statüsü taşımayan Virgin Adaları’nda da Hillary Clinton’ı mağlup ederek zaferini perçinledi.

Barack Obama, zaferinin belli olduğu saatlerde Richmond kentinde yaptığı konuşmada, “Bugün, batı kıyısından Meksika Körfezi kıyısına ve ülkenin merkezine kadar seçmenler, ayağa kalkarak ‘evet, yapabiliriz’ diye haykırdı” dedi.

Aynı podyumda Obama’dan önce konuşan Hillary Clinton ise son ön seçim sonuçlarına değinmedi ve Başkan George W. Bush’un Cumhuriyetçi Partisine çattı. Clinton podyumdan inerken, Obama yandaşlarının kendi adaylarını desteklediği sloganlarla karşılaştı.

İlk belirlemelere göre, günün ön seçimlerinde Obama 72, Clinton ise 40 delege kazandı.

Associated Press ajansı, daha önceki ön seçim sonuçları ve parti yöneticileriyle Kongre üyelerinden oluşan “süper delegelerin” pozisyonları da gözönüne alındığında Clinton’ın, hala bin 70’e karşı bin 95 delegeyle Obama’nın önünde gittiğini belirtti.

Cumhuriyetçi Parti’de Mike Huckabee, başkan adaylığına yakın isim John McCain’i çelmelemeyi başardı.

Önce Kansas eyaletinde rahatlıkla kazanan Huckabee, ardından Louisiana’da da çok az farkla da olsa galip çıkmayı başararak McCain’i hayal kırıklığına uğrattı. Washington eyaletinde ise oy sayımı henüz bitmedi.

Buna karşın McCain, şu an itibarıyla delege sayısında Huckabee önünde 234’e karşı 719’luk üstünlük sağlamış durumda.

ABD’de Salı günü de önemli Virginia ve Marylanf eyaletlerinde ön seçimler yapılacak.

WASHINGTON’DA MCCAIN KAZANDI

ABD’de partilerin başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde CumhuriyetçiParti’nin Washington eyaletinde düzenlenen ön seçimini, iddialı aday senatör John McCain kazandı.

McCain’in, muhafazakar aday Mike Huckabee ile çekişmeli bir yarışın ardından Washington eyaletindeki ön seçimden az farkla galip çıktığı açıklandı.

Sonuçları daha önce belli olan günün diğer ön seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’de Huckabee, Kansas veLouisiana eyaletlerinde McCain’i yenmişti.

Demokrat Parti’de ise Barack Obama, Louisiana, Nebraska ve Washington eyaletlerinin yanı sıra eyaletstatüsü taşımayan Virgin Adaları’nda rakibi Hillary Clinton’ı açık farkla mağlup ederek gecenin galibi olmuştu.

ABD’DE BAŞKANLIK YARIŞI

ABD’de, partilerin başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde 4eyalette ön seçimler yapılırken, Cumhuriyetçi Parti’nin Kansas’taki ön seçimini, aşırı muhafazakar aday Mike Huckabee kazandı.

“Evanjelik” Hıristiyanlar’ın ağırlıkla desteklediği eski vali Mike Huckabee, bu eyaletteki ön seçimde yüzde 60 dolayında destek alırken, ülke çapında favori aday olan ılımı eğilimli senatör John McCain ise yüzde 24’te kaldı.

ABD’de halen Louisiana, Washington ve Nebraska eyaletlerindeki ön seçimler sürüyor. Bunların sonuçları ilerleyen saatlerde alınacak.

1166410cookie-checkObama, Clinton’ı bozguna uğrattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.