Obama, “Ocağına Düştüm, Aman” diyecek

Bu durumda, Afganistan “çıbanı” için çare arayan Obama’nın eski Genelkurmay Başkanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Bush yönetiminin Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış Colin Powell’den yardım bekleyeceği söylentileri yayıldı.

Afganistan’ın karmaşık problemlerinden bunalan Amerikan yönetimi ülkede bulunan 30 binden fazla askerini ve 10 bin civarında destekleyici unsuru en kısa sürede geri çekmek istiyor. Ancak içine girdikleri yoldan geri dönülmesi zor görüldüğünden sorunu deneyim sahibi isimlerle çözmek Obama’nın tek yolu görünüyor. Bu nedenle Obama’nın önümüzdeki günlerde Powell’la görüşmeleri sıklaştıracağı iddiaları artmış bulunuyor.

Öte yandan Powell’ın başından beri Obama yönetimine karşı içten ve sıcak yaklaşması da bunun ön ve hazırlayıcı belirtisi olarak değerlendiriliyordu. Bu arada geçtiğimiz günlerde, Bush yönetimi eski Dışişleri Bakanı Condoleezze Rice’ın da bir kitap imzalamak adına Obama ve ailesini ziyareti, uzun süren saatler boyunca başbaşa görüşmeleri bu anlamda değerlendirildi. ABD Başkenti’nde siyasi muhabir ve gözlemcilere göre Obama, kendisine muhalif dahi olsa her kesimden yardım bekliyordu.

1512240cookie-checkObama, “Ocağına Düştüm, Aman” diyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.