Obama: Seçim dünyayı değiştirecek

İki aday da, mevcut finans krizinden kötü şekilde etkilenen Ohio eyaletinde konuşmalar yaptı. Obama, Canton kentindeki konuşmasında, iyimser mesajlar vererek, “bir hafta sonra, korkuya karşı umudu, bölünmeye karşı birliği ve statükoya karşı değişimi seçebiliriz” dedi.

Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush dönemindeki 8 yılı “kayıp yıllar” olarak nitelendiren Obama, “bu 8 yılda ortak amacımızı kaybettik. Bunu yeniden kurmamız gerekiyor” diye konuştu. Obama, McCain’in Bush’un devamı olduğu görüşünü de yineledi.

McCain ise, rakibi karşısında anketlerde geride gittiği bir ortamda Obama’nın ekonomik politikalarına yüklendi. Obama’nın “servetin paylaştırılması” fikrini taşıdığını anlatan McCain, “bu sizin paranızın alınıp başkasına verilmesi demek. Bu da sosyalizmdir” dedi.

McCain, Obama’nın seçimi kazanması durumunda vergilerin ve devlet harcamalarının artacağını ve bunun da ülkeyi daha derin bir ekonomik durgunluğa sokacağını söyledi.

ABD’de son anketleri bir arada ele alan RealClearPolitics kuruluşunun değerlendirmesinde Obama’nın, McCain’in halen ortalama 7,3 puan farkla önünde gittiği ifade edildi.

1180890cookie-checkObama: Seçim dünyayı değiştirecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.