Obama, Türkiye’ye gelecek

Çalışma ziyareti için Ankara’da bulunan Clinton, temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya geldi. Clinton ve Babacan, görüşmelerin ve çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Türkiye’ye yeniden geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, kalbinde Türkiye’nin çok özel bir yeri bulunduğunu bildirdi. Clinton, “Ülkelerimiz arası ilişkiler bir ittifak, ortaklık ve dostluk ilişkisidir. Zorlukları aşmak için omuz omuza durduk” diye konuştu.

Clinton, ABD Başkanı Barrack Obama’nın gelecek bir ay içinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Babacan da Clinton’ı Ankara’da görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, yeni ABD yönetiminin iş başına gelmesinden sonraki bu ilk üst düzey ziyaretin çok zamanlı olduğunu, çünkü iki ülke ilişkilerinin geniş bir gündeme sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye-ABD ilişkilerini tanımlarken “dostluk, ortaklık ve müttefiklik” kavramlarının kullanıldığını belirten Babacan, görüşmelerde ikili ilişkileri değerlendirdiklerini söyleyerek, “Stratejik ortaklığımızı karşılıklı olarak teyit ettik” dedi.

Babacan, Türkiye ile ABD arasında, teröre karşı mücadeledeki çok iyi giden işbirliklerini bundan sonra da aynı kararlılıkla ve güçle devam ettirecekleri konusunu karşılıklı teyit ettiklerini söyledi.

Bu arada, iki ülke Türkiye-ABD ittifakını canlandırma konusundaki arzularını gösteren bir açıklama da yayımladılar.

 

1190410cookie-checkObama, Türkiye’ye gelecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.