Obama’dan seçim sürecine ‘en güçlü müdahele’

ABD Başkanı Obama’nın “Trump’a atılacak oylar dünyanın geleceğini tehlikeye atar” dedi… İngiletre basını Başkanlık seçimine 5 gün kala, başkanın açıklaması seçim sürecine “en güçlü müdahelesi” olarak değerlendirdi.

Daily Telegraph gazetesi, Amerikan Başkanı Obama’nın “Trump’a atılacak oylar dünyanın geleceğini tehlikeye atar” ifadesini öne çıkarmış. Gazete, bu ifadeyi, Obama’nın seçim sürecine “en güçlü müdahelesi” olarak değerlendiriyor.

Financial Times gazetesi de 2008 ve 2012 yıllarındaki başkanlık seçiminde, demokratların lehine kilit rol oynayan “siyah oylarla” ilgili bir manşeti ön sayfasına taşımış.

Haberde, Amerikan Başkanı Barack Obama’nın, Afrikalı Amerikalılar arasında popüler olan bir radyo programına çıkarak, “siyahları Trump’a karşı” oy vermeye çağırmasına yer verilmiş. Haberde dikkat çeken bir diğer cümle ise Obama’nın programda sarf ettiği “başkanlığım sırasında oluşturduğum miras tehlikede” ifadesi.

‘Çaresiz Clinton’ın son hamlesi’

The Times’ın “Dünya” sayfalarında da Demokratların adayı Hillary Clinton’un hızlı oy kaybı başlıkta yer alıyor. “Çaresiz Clinton’ın son hamlesi” başlıklı haberde “rust belt” olarak anılan illinois, indiana, michigan, ohio ve pennsylvania eyaletlerinde, demokrat adayın oy kazanma çalışması ile ilgili detaylara yer verilmiş.

Independent gazetesi ise iki adayı başa baş gösteren anketlerin, uluslararası piyasalara yansımasını ele alıyor.”Trump’ın kazanma ihtimali piyasaları ürpertti” başlıklı haberde yatırımcıların İsviçre Frankı ve altına yöneldiği, dolar ve petrol fiyatının ise düşüşe geçtiği verisi yer alıyor.

Gazetenin dış haberler editörü Michael Day’in kaleme aldığı Hillary Clinton ile ilgili profil yazısı ise, “Tarihin en çok nefret edilen ikinci adayı” başlığını taşıyor.

Michael Day, mükemmel öz geçmişine karşın, Clinton’un oy verenleri kendinden uzaklaştırmayı başardığını, bunun sebebinin ise kamuoyunun gözünde “dürüst bulunmaması” olduğunu yazıyor.

2024720cookie-checkObama’dan seçim sürecine ‘en güçlü müdahele’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.