Obama'nın saldırganlığı tepki topladı

 ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, rakip Cumhuriyetçi Partinin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'e gönderme yaparak, ''domuza da ruj sürebilirsin ama hala domuz olarak kalacaktır'' sözleri büyük tepki topladı.

Cumhuriyetçi Partili John McCain'e karşı, anketlerde önde giden ancak Palin'in ortaya çıkmasıyla 4 Kasımdaki ABD başkanlık seçimini garanti olarak göremeyen Obama, daha önce benimsediği saldırgan olmama yaklaşımını değiştirmişe benziyor. Virginia'da seçim kampanyasında konuşan Obama, Palin'e ''rujlu'' bir gönderme yaptı ve ''John McCain-Sarah Palin politikaları değişimi temsil etmiyor, sadece aynı şeyi farklı bir isimle çağırıyorlar. Bir domuza ruj sürebilirsiniz, ancak hala bir domuz olarak kalacaktır'' dedi.

Obama, ''ABD Başkanı George W. Bush'un politikalarına yüzde 90 destek vermiş bir adamdan (McCain) bahsediyoruz. Birisinin Bush'un politikalarına yüzde 90 oranında katılması ne demektir?'' diye sordu. Obama, ''bayat balığı, bir parça kağıda sarıp adına da (değişim) diyebilirsiniz. O balık yine de kokacaktır. Aynı eski şeyden yeterince tattık. Şimdi Washington'a gerçek değişim getirme zamanı ve ABD başkanlık seçiminde yapacağınız seçim de budur'' dedi. Cumhuriyetçi Partililer ise, Obama'nın Palin'i hedef alan konuşmasının, değişim mesajına rağmen, ''eski Washington tarzı saldırıları'' benimsediğinin göstergesi olduğunu savundu.  

1178120cookie-checkObama'nın saldırganlığı tepki topladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.