Çocuk yardımı kesintisi, partiyi karıştırdı

Maliye Bakanı George Osborne’un kesintilere ilişkin açıklaması, orta sınıf ve tek maaşla geçinen ailelerin tepkisini çekmişti. Zira kesinti 44 bin sterlinin altında kazanan ancak çift maaşla geçinen çocuklu aileleri kapsamıyor.

Bir milyonu aşkın ailenin yararlandığı çocuk yardımlarının kesilmesiyle, yılda yaklaşık bir milyar sterlin tasarruf edilecek.

BAŞBAKAN’IN ÖZRÜ

The Guardian gazetesi, manşetten yer verdiği haberde, Başbakan Cameron’ın çocuk yardımlarının kesilecek olmasından seçimler öncesi Muhafazakâr Parti manifestosunda hiç bahsetmemiş olması sebebiyle, seçmenlerinden özür dilediğini yazdı.

The Guardian’a göre Başbakan, hükümetin ilk yanlışını yaptığı yolundaki kaygıların hakim olduğu bir ortamda, partiyi yatıştırmaya çalışıyor.

PARTİ KARIŞTI

The Independent gazetesi de “Fırtınanın tam ortasında kaldı” manşetini attı.

Eski gölge içişleri bakanı David Davis, çocuk yardımlarında kesinti planlarının adaletsiz ve ailelerin çıkarlarına ters olduğunu söyledi.

Maliye bakanı Osborne, her bir Muhafazakâr milletvekiline mektup göndererek planları açıklamaya çalışmak zorunda kaldı.

Çocuklardan sorumlu bakan yardımcısı önce yeni planların gözden geçirilmesi gerektiğini söylese de sonra da planı desteklediğini açıkladı.

The Independent’a göre, David Cameron, hükümetin en büyük kriziyle karşı karşıya.

SEÇİM SÖZLERİNİ TUTMADILAR

Muhafazakâr kesime yakınlığıyla bilinen The Daily Telegraph gazetesi, başbakanın halkı uyarmış olması gerektiğini itiraf ettiğini yazıyor.

Başbakan, dün çalışmayan anneleri adeta cezalandıran bu sürpriz açıklamadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Seçim kampanyası süresince hem Cameron, hem de Maliye Bakanı Osborne, çocuk yardımlarını kesmeyeceklerini defalarca taahhüt etmişlerdi.

The Times gazetesi ise Cameron’un bir yandan Parti içindeki rahatsızlığı bastırmaya çalışırken, bugün Muhafazakar Parti konferansı yapacağı konuşmada, ekonomik kriz ortamında durumu iyi olanların paylarına düşeni ödemeleri gerektiğinin altını çizeceğini belirtti.

Cameron bugün ayrıca, gerginlikleri hafifletebilmek için evli çiftlere vergi kesintisi getirecek koalisyon taahhüdüne de bağlı olduklarını vurgulayacak.

833970cookie-checkÇocuk yardımı kesintisi, partiyi karıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.