Okul bütçelerindeki kesintilere karşı sesimizi yükseltelim!

OKTAY ŞAHBAZ – Muhafazakar Parti hükümeti iktidara geldiğinden bu yana özellikle kamu alanlarına gözüne dikmiş durumda. Hükümetin yaptığı saldırılardan en çok zarar gören sektörlerin başında eğitim ve sağlık geldiğini söylesek eminim bir çok kişi şaşırmaz.

Ulusal Sağlık Servisi olan NHS’deki kesintilerin sonuçlarını her gün kendi tecrübelerimiz üzerinden görüyoruz, şimdi ise sırada eğitim var. Hükümet eğitim konusunda ise kesinti yapmaktan çekinmiyor. Daha önceki açıklamaları ile okul bütçelerinden 2.8 milyar kesen hükümet, 2 milyar sterlin daha kesmek için çabalıyor. Bu konuda velilerin yaptığı istikrarlı kampanyalara takılan hükümet 1.3 milyar ek bütçe ayırmasına rağmen, kesmek istediği 2 milyar sterlinden vazgeçmiş değil. Bu konuda bilgilendirme ve toplumu harekete geçirmek isteyen Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) 20 ve 21 Nisan tarihleri arası yapacağı kampanya ile bunu ülke gündemine taşımak istiyor.

Okul bütçelerinden kesintilerin yoğun bir şekilde hayata geçirildiği 2015 yılından beri yapılan 2.8 milyar tutarındaki kesinti bir çok orta ve ilk okulu etkiliyor. Yapılan kesintilerin sonucunda Ingiltere’deki her ilkokulun bütçesinden ortalama 45 bin sterlin kesilirken, ortaokullarda bu rakam 185 bin sterlin oldu. Bu uygulama ile Ingilteredeki okulların %91 kesintilerden nasibini alırken, müdürler çözümü öğretmenleri işten çıkarma, olanakları azaltma yada okul gününü kisaltmada buldu. Her bir öğrencinin iyi bir eğitim alması için eğitime daha fazla bütçe ayrılması gerekirken, Muhafazakar Parti hükümeti bunun tersinden bir anlayış ile binlerce öğrencinin eğitim hakkını azaltmak istiyor.

Bu kesintilerin çocuklarınızın gittikleri okulları nasıl etkilediği öğrenmek istyorsaniz büyük bir titizlik ile hazırlanmış www.schoolcuts.org.uk internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Koyduğunuz bilgiler doğrultusunda çocuğunuzun okulunun nasıl etkinlendiğini görüp, diğer bölge okullarındaki durumu fark etme fırsatına erişeceksiniz. Fakat durumu bilmek bu konuda yeterli olmuyacak, önemli olan bu kesintilere karşı bizlerde, Türkiyeli ve Kürt toplum olarak, sesimizi yükselmemiz. Bu anlamda yapabileceğimiz ilk adım 20 – 21 Nisan tarihlerinde olacak kampayanın bir parçasını olmak. Nasıl mı olacaz? Çok kolay, aşağıdaki değinilen aktivitelerden birini yaparak bunu yapabilirsiniz:

  1. www.neu.org.uk/weekend-of-action internet adresini ziyaret edin.
  2. Evinizin camına hükümetin yaptığı eğitim kesintilerini açıklayan poster asın.
  3. Kendi sokağınızdaki evlere kesintiler ile ilgili broşür bırakın. Broşürleri ister yukardaki internet sitesi üzerinden istersenizde benim ile irtibata geçerek temin edebilirsiniz.
  4. Çevrenizdeki aileler ile bu konuda bir toplantı yapın. Beraber www.schoolcuts.org.uk internet sitesini ziyaret edin ve kesintilerin çocuklarınızın okullarını nasıl etkilediğine bakın.
  5. Sitedeki basın açıklamasını yerel gazetenize yollayın ve konuyla ile ilgili bilgilendirme yapın.
  6. #schoolcuts hastagı sosyal medyada paylaşın ve kullanarak bilgilendirme yapın.
  7. Bölgenizde bu konuda yapılan etkinliklere katilin ve destek şunun.

www.neu.org.uk/woa-events sitesini ziyaret ederek bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ne yapıyorsanız yapın ve çocuklarınızın eğitimine ve geleceğine sahip çıkın. Daha fazla bilgi ve birşeyler yapmak için benim ile irtibata geçebilirsiniz. Kolay gelsin.

 

2179220cookie-checkOkul bütçelerindeki kesintilere karşı sesimizi yükseltelim!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.