Okularda ‘abur cubur’a karşı zafer

Oliver, çocuklara okullarda besleyici değeri olmayan ve obeziteye yol açacak yiyecekler sunulmasını engellemek, denetimsizlik ve seçeneksizliğe son vermek amacıyla başlattığı kampanya için 271 bin imza topladı. Genç şef imzaları Başbakan Tony Blair’e sunarak ivedi önlem alınması istedi.


Başbakan da Oliver’in kampanyasını onaylayarak gelecek 3 yıl içinde okul yemeklerine kullanılan malzemeler ve yeni sağlıklı menüler için hükümetin 280 milyon sterlin harcayacağını söyledi. Oliver’in araştırmasına göre; böylece  hükümetin çocuk başına yemeklere ayırdığı 37 Pence’lik ödenek ilkokullarda 50, ortaokullarda 60 Pence’e çıkmış olacak.


Şef Jamie Oliver, kampanya imzasıyla basının karşısına çıkarken çocukların doğru  beslenmesinin hükümetçe önceden düşünülmesi gerektiğini belirterek, “20 yıl geç de olsa, okul yemeklerini düzelteceğiz. Yeni dönemde okullarda yasaklanacak pek çok yiyecek olacak” dedi.


MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NDAN DESTEK
Milli Eğitim Bakanı Ruth Kelly de “Önceden bu değişikliği düşünüyorduk’ diyerek yeni standartlara göre İngiltere’deki okul mutfaklarında yemeklerin taze hazırlanacağı söyledi. Bakan; hükümetin okullara öneri düzeyindeki yaptırımı 2006’da zorunlu olarak yaşama geçileceğini ve ailelerin de beslenme konusunda eğitileceğini sözlerine ekledi.


Muhalefetdeki Liberal Demokrat Parti’nin sözcüsü Phil Wills de İşçi Partisi’nin 8 yıldır iktidarda olduğunu ve çocukların beslenmesi gibi çok önemli bir konuda ancak Tv şefinin kampanyasıyla harekete geçebilmesinin çok düşündürücü olduğunu söyledi.


AÇIK GAZETE: Darısı Türkiye’ye… Türkiye’nin şefleri okul kantinlerine göz atmak size düşüyor…

779530cookie-checkOkularda ‘abur cubur’a karşı zafer

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.