Okullar gece de açık olsun önerisi

Mevcut kamu binalarının, özellikle okulların tam gün kullanabilecek şekilde programlanması gerektiğini belirten Mutlu, gelişmiş ülkelerde eğitim kurumlarının çok uzun süre hizmete açık kaldığını; gece eğitimlerinin başta ABD olmak üzere, batı ülkelerinde yaygın olduğunu söyledi.


Mevcut kapasitenin çok daha yaygın kullanılması gerektiğini belirten Mutlu, “Sabah ve öğleN eğitim uygulamalarımız var. Akşam okulların boş bırakılmaması, geceleri de bu okulların yaygın eğitim için kullanılması gerekir. Bu okullar boş durmayacak. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlar bu okullarımızda eğitim alacaklar” dedi.


Mutlu, Diyarbakır’da okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit etmek amacıyla anket hazırladıklarını belirterek, şöyle dedi:


“Okullarda öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz anket çalışmasında ailelerindeki okumaz yazmazların sayısını istedik. Bu anket neticesinde Diyarbakır’da 40 bin okumaz yazmaz vatandaşımızın olduğunu belirledik. Okuma yazma kurslarımızda geçmiş yıllara oranla ciddi artış var. 16 bin kursiyerimizi okuma yazma kurslarımızda eğitiyoruz. Önümüzdeki süreçte de hedeflemiş olduğumuz rakam, kent merkezinde okumaz yazmaz olarak tespit ettiğimiz 40 bin vatandaşımızın tamamını okur yazar hale getirmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için gerekirse bu kurslarımızı geceleri de sürdüreceğiz. Okullar sadece gündüz kullanılacak bir mekan değil, mümkünse gece yarısına kadar kullanılacak mekan olmalı. Türkiye eğitim problemini çözebilmek için elindeki fiziki donamını en üst seviyeye kadar çekmelidir.”


“BAKANLIK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR”


Okullardaki bilgisayar ve internet imkanlarının halka açılması ve okur yazarlığın yanı sıra bilgisayar okur yazarlığının da sağlanması gerektiğini ifade eden Mutlu, toplumun bilgisayar okur yazarlığı konusunda da çok iyi eğitilmesi gerektiğini söyledi.


Bu kursların açılması için her zaman gerekli ödeneğin temin edildiğini aktaran Mutlu, “Özellikle okuma yazma ve bilgisayar kurslarında hiç bir problem yaşanmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı her türlü desteği veriyor. Yeter ki eğitimde toplam kaliteyi artırabilmek için daha fazla çaba sarf edelim. Türkiye’nin bu konu ile ilgili hiç bir sıkıntısı yok” dedi.



 

1057050cookie-checkOkullar gece de açık olsun önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.