Okullar reklam alacak

İlk ve orta dereceli 15 okulun müdürleri okullarına gelir sağlamak amacıyla sınıflar, koridorlar ve ortak kullanıma açık tutulan mekanlarda bilgilendirici ve kültürel işlevli
ürünlerin reklamlarına yer verilebileceğini söyledi.

Şimdilik Ligüria bölgesi ile sınırlı tutulan uygulamanın Milano’nun başkentlik ettiği Lombardia ve halen kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Torino’nun yer aldığı Piemonte bölgesindeki okullarda da uygulanması için teklif götürüldüğü belirtildi.

Okulların reklam alması İtalya’da büyük bir tartışma yaratırken projenin mimarları okul müdürlerinin reklama izin verme konusunda serbest olduklarını söyledi. Bu uygulamayla okullara yılda 4 bin euro tutarında bir gelir akışı kazandırılacağı da vurgulandı.

Çeşitli sendikalar okullara reklam alınması konusunu “utanç verici” ve skandal” olarak yorumlarken, bugün zaten yoğun bir reklam bombardımanı etkisi altındaki ilk ve orta öğretim gençliğinin bu uygulamadan zararlı çıkacağı uyarısında bulundu. Demokratik Veliler Birliği ise Ligüria’da start alan uygulamayı protesto edeceklerini açıkladı.

1123410cookie-checkOkullar reklam alacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.