Okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

CHP, İyi Parti ve HDP’nin öğrencilere #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine verdikleri ek bütçe teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi gürüşülürken muhalaefet partilerinin okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu ek bütçe teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in paylaştığı bilgilere göre mhualefet partileri ek bütçe teklifi haklarını kullandı.

Yetersiz beslenmenin ülkemizdeki milyonlarca cocuğun zihinsel ve sosyal gelişimini tehdit ettiği belirtilen teklifte okullarda günde bir öğün yemek verilmesi için MEB bütçesinin artırılması istendi.

Ancak CHP, İYİ Parti ve HDP’li komisyon üyelerinin verdiği teklif AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Ekmek ve Gül’ün “Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı” diyerek başlattığı kampanya geniş kesimler tarafından ilgi görmüştü. Ülke çapında pek çok kadın derneği, veli derneği, mahalle inisiyatifleri ile birlikte imza standları açan kadınların kampanyası karşılık bulmuş, konu Meclis gündemine de taşınmıştı. Ekim ayında CHP, HDP, İyi Parti ve TİP’in konuyla ilgili meclis genel kuruluna verdiği kanun teklifleri de yine AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Bu hakkın gereğinin yerine getirilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına verilen soru önergeleri ise halen yanıtlanmadı.

2645010cookie-checkOkullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.