Okuyan’dan Erken seçim tarihi

Sağlığında her söylediği pek çok insana ters gelir ve insanlar Özal’a tepki gösterirlerdi. Biliyorsunuz “Benim memurum işini bilir” söylemi Özal’ın unutulmayan sözlerindendi.


Siyaset ve siyasetçinin dayandığı en büyük sığınakların başında, geçmişte söylenenlerin, halkın büyük çoğunluğunun unutması gelir. Birçok siyasetçi bilir ki ne söylerse söylesin ve ne tür vaatlerde bulunursa bulunsun, halk bunların bir süre sonra çoğunu unutur…


O nedenle, günü kurtarmak, belli bir süre halkın ilgisini çekebilmek ve başarabilirse bu yolla seçmenlerin şahsına ve partisine yönelik sempatisini kazanmak, siyasetçinin çoğu zaman “başrol oynadığı oyundur”.


Sözü burada noktalayalım ve 3 Haziran 2006 tarihinde internette yayınlanmış bulunan “Erken seçim tarihi 22 Ekim 2006” başlıklı yazımızın bir paragrafını sizlerle paylaşalım:


”Söz Siyasi parti liderlerinden açılmışken, yeni kurulmuş olan bir partinin genel başkanının, televizyon ekranından halka duyurmuş olduğu çok önemli bir görüş ve değerlendirmesi üzerinde durmak istiyoruz.


Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, 15-20 gün kadar önce Haber Türk televizyonunun öğle haberlerinde, kendisiyle telefonla söyleşi yapan program spikeri Gülgün Feyman’a, erken seçimin 22 Ekim 2006’da yapılacağını kesin bir dille ifade etti. Hem de söylediklerinin altını çize çize…


Sayın Okuyan’ın ısrarla belirttiği tarihte erken seçim olur mu olmaz mı bilmiyoruz ama kendisinin kesin seçim tarihi vererek siyasi kariyerini riske etmesini doğrusu anlayabilmiş değiliz. Ancak, aksi bir durum olursa da, çok önemli değil! “Dün dündür bugün bugündür” sözünü, Sayın Demirel siyasi literatüre boşuna getirmedi. Sıkışan ve zor durumda kalan her siyasetçi, bu sözünü kullanarak işin içinden sıyrılsın diye söyledi…”


Evet, o tarihte aynen böyle yazmışız.


Bu noktadan sonra fazla bir şey yazmaya ve yorum yapmaya gerek yok sanırız. 22 Ekim 2006 tarihini geride bırakalı 15 gün oldu. Gülgün Feyman ve Habertürk orada, arşivler de yerli yerinde olduğuna göre, geçmişte ne denildiği ve bizim bu yazımızda ne demek istediğimiz ortada iken; söz artık Hür Parti Genel Başkanı Sayın Yaşar Okuyan’ da. Yanıt vermek isterse sütunumuz açık.


Şayet yanıt vermeyi düşünürse, Sayın Okuyan’ ın doğrusu ne söyleyeceğini merak ettiğimizi de açık yüreklilikle belirtmek isteriz.


Bekliyoruz.


* [email protected]

693980cookie-checkOkuyan’dan Erken seçim tarihi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.