Olay 17’nci yaşını resepsiyonla kutladı

Londra’da 1989 yılında yayın yaşatına başlayan Olay 17’nci yıl dönümü nedeniyle Tottenham’da bulunan Regency’de görkemli bir resepsiyon düzenledi.
Geceye yaklaşık 500 seçkin davetli katıldı.


Resepsiyona İçişleri Bakanlığı Göçmenlikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Joan Ryan, Muhafazakar Parti Soutgate Milletvekili David Burrowes, Hackney Belediye Başkanı Jules Pipe, Enfield Belediye Başkanı Tony Dey, yardımcısı Doğan Delman,  T.C Londra Büyükelçi Müsteşarı Atılay Ersan, KKTC Londra Büyükelçisi Namık Korhan, temsilci Yonca Şenyiğit, Türk- İngiliz Hukukcular Birliği Emma Edhem, T.C Londra Başkonsolus Yardımcısı Şener Cebeci, Enfield Belediye meclis üyeleri Yasemin Brett, Ertan Hürer, Hackney üyeleri Deniz Oğuzkanlı, Muttalip Ünlüer, ve İngiltere Kıbrıs Türk Dernkeleri Konseyi Başkanı Akmen Ali Sıtkı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı. 



Olay’dan Ali Kalay, Milliyet’ten Nevsal Elevli ve AA’dan Dilek Kocabaş


Gecede konuşan gazete’nin sahibi Nural Ezel 5 yıl önce Olay gazetesini satın alarak zor bir görev üstlendiklerini vurgulayarakgazeteye sürekli desteklerinden dolayı tüm kurum, kuruluş ve işadamlarına teşekkür etti. Gazete’nin Genel yayın Yönetmeni Nesin Fehmi de,  “Gazete olarak bir köprüyüz. Amacımız, dini, milli, sosyal, ekonomik, politik dengeleri sarsmadan herkese ulaşmak ve bilgilendirmektir” dedi.



Olay ailesinden Nesin Fehmi ve Ayşe Aslan



Kıbrıslı Türkler ve KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan (sağdan ikinci)


OLAY ÖDÜLLERİ


Yapılan konuşmaların ardından, İngiltere’de topluma üstün hizmetlerinden dolayı, bir dönem Enfield Belediye Başkanlığı yapan ve halen belediye meclis üyesi olan Yasemin Brett ve Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Delman’a birer plaket verildi. Ayrıca Dr. Teoman Sırrı ve Tahsin Bilginer de sağlık alanında verdikleri hizmetlerden dolayı birer plaketle ödüllendirildi.


Gecede ayrıca bir süre sonra KKTC’ye dönecek olan Namık Korhan, eski Konsey Başkanı Ali Ratip Doğruer, ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Akın Uysal ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hasbi Akal’ada birer hediye verildi.


Ödül töreninin ardından, Hornsey Atatürk Okulu Folklor Ekibi de çeşitli oyunlarıyla sahne aldı. Kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.


FOTOĞRAF: Dr. Tahsin Bilginer (sol başta) Türkçe konuşan topluma değerli hizmetlerinin karşılığı ödülünü KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan’dan (soldan ikinci) aldı. Gazete’nin sahibi Nural Ezel ve gecenin sunuculuğunu üslenen Olay’dan gazeteci Funda Aytekin

792700cookie-checkOlay 17’nci yaşını resepsiyonla kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.